Duel sa meča Daegua i Kavasakija (©AFP)
Duel sa meča Daegua i Kavasakija (©AFP)

Dobijamo poslednjeg učesnika nokaut faze Lige šampiona

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.07.21. | 10:28

Daegu u nedelju od 14.00 ima priliku da pobedom nad Junajted Sitijem overi plasman u osminu finala. Ako ne trijumfuje dalje će Kiči za koji igra Dejan Damjanović

Skoro sve je poznato u azijskoj Ligi šampiona. Znamo imena 15 od 16 učesnika u osmini finala elitnog takmičenja, a poslednji klub saznaćemo u nedelju od 14 časova, kada se sastaju Junajted Siti i Daegu.

Ova utakmica poslednjeg kola grupe I odrediće koji to tim će da bude među šest najboljih drugoplasiranih. Ako Daegu trijumfuje, on će u osminu finala i na megdan Nagoji, u suprotnom tamo će Kiči.

Izabrane vesti

Prvak Hongkonga je završio takmičenje u grupi J na drugom mestu, sa 11 osvojenih bodova i gol-razlikom 6:3. Od timova sa istoka Azije bolji među drugoplasiranima su Patum Junajted (Tajland) i Pohang (Južna Koreja), a Kiči će im se pridružiti samo ukoliko Junajted Siti priredi iznenađenje i osvoji barem bod protiv Daegua.

14.00: (18,0) Junajted Siti (11,0) Daegu (1,07)

Južnokorejci imaju posle pet mečeva devet bodova i gol-razliku 18:6, a nova tri boda ih šalju na onoj drugoj tabeli ispred Kičija, ali i Pohanga. Tim Dejana Damjanovića bi onda ostao bez osmine finala doslovno zbog jednog gola.

Daegu je favorit protiv Filipinaca. Uostalom, u prvom duelu savladao je Junajted Siti sa 7:0. Filipinci su bez motiva danas, osim tog da se osvete Daeguu. Ne mogu nikako da se domognu drugog mesta, baš kao što je Južnokorejcima lider grupe Kavasaki nedostižan.

Bankarima je ovo druga sezona u Ligi šampiona. Prvi put, 2019. godine su završili treći u grupi, iza Guangdžoua i Hirošime, a ispred Melburn Viktorija. Sada imaju priliku da se prvi put domognu nokaut faze.

Zanimljivo je to da Daegu zvanično nema šefa stručnog štaba na ovom turniru. Li Bjung-geun je postavljen za vršioca dužnosti, s tim što će posle dobrih rezultata u eliti, ako savlada danas Junajted Siti, verovatno da dobije ugovor.

Bio bi ogroman uspeh ako bismo stigli do nokaut faze ovog turnira. Imamo veliku priliku, naš kvalitet će da bude na testu, pa ćemo da vidimo dokle možemo da stignemo. Ovo će da bude utakmica koju će naši igrači da pamte i kroz 10-20 godina, kada budu završili karijere. Ubeđen sam da će da budu ponosni na sebe. Mentalno i fizički smo umorni, ali željni smo pobede. Ekstremno smo motivisani, znamo da možemo da ispišemo klupsku istoriju“, rekaoj je Bjung-geun.

U osminu finala Lige šampiona plasirali su se: Persepolis, Esteglal, Traktor (Iran), Al Hilal, Al Nasr (Saudijska Arabija), Al Vahda, Al Šardža (Ujedinjeni Arapski Emirati), Istiklol (Tadžikistan), Nagoja, Kavasaki, Serezo Osaka (Japan), Pohang, Čonbuk, Ulsan (Južna Koreja) i Patum Junajted (Tajland).


tagovi

Azijska liga šampionaDaeguKiči

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara