Đakomo Buonaventura (AFP)
Đakomo Buonaventura (AFP)

Dobro je što nisu pustili Gonzalesa: Fiorentina imala pobedu na vidiku, ali pojavio se mali juventino (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 28.09.23. | 20:32

Frozinone i Viola odigrali 1:1 na stadionu Benito Stirpe

Frozinene je kao najdominantniji tim Serije B minulog proneća pronašao put do italijanske elite, a da mu nije namera da bude puki statista u Seriji A od starta sezone videli su Atalanta, Sasuolo, a večeras i Fiorentina. Viola je u duelu 6. kola videla pobedu na stadionu Benito Stirpe, ali joj ju je dvadesetak minuta pre kraja oduzeo pozajmljeni igrač Juventusa Matijas Soule - 1:1.

Budući da je zahvaljujući golu Nikolasa Gonzalesa od 19. do 70. minuta imala prednost, ekipa Vinčenca Italijana ne može da bude zadovoljna ishodom. Ali remi može da se posmatra i iz drugačije vizure. Ljubičasti nisu poraženi na gostovanju tima koji je od starta sezone poklekao jedino protiv Napolija i kada pogledaju na tabelu vide vrlo pristojno sedmo mesto i zaostatak od svega četiri boda u odnosu na lidere Inter i Milan.

Izabrane vesti

Imao je klub sa Artemio Frankija ovog leta pismo iz Londona od Brentforda, a u njemu ponuda od 30.000.000 evra za argentinskog ofanzivca Nika Gonzalesa. Nije ga pustila i nije se pokajala. Jer Gonzales je u 19. minutu sjajno trznuo glavom na drugoj stativi došavši do trećeg pogotka od starta sezone. Uz još jednu asistenciju može da se pohvali da je učestvovao u trećini od 12 pogodaka svog tima. Letos, kada se Sofijan Amrabat preselio na pozajmicu u Mančester Junajted, delovalo je da će Fiorentina biti na papiru slabija nego lani, ali rezultati za sada to ne pokazuju.

Okršaj u regiji Lacija ne može se svrstati u red naročito uzbudljivih iako je konstantno bio rezultatski neizvestan. Nije Viola uspela da iskreira neki zicer posle kojeg bi duplirala prednost. Zapažen je bio pokušaj Nikole Milenkovića sa preko 20 metara nakon što su Ljubičasti odigrali kratku kombinaciju iz slobodnjaka. Nekarakteristično za srpskog štopera, ali se Bleki nije obrukao već poprilično snažno i precizno gađao namučivši 22-godišnjeg golmana Stefana Turatija.

Ipak, veliku energiju sa klupe ekipi Euzebija di Frančeska doneo je krilni napadač Đuzepe Kaso. Njegov centaršut iz 70. minuta prethodio je pogotku mladog Sulea za izjednačene. Argentinac koji je prošle sezone u Juventusu dobijao minute na kašičicu shvatio je da će do standardne uloge u dresu Bjankonera morati zaobilaznim putem. Stara Dama je momka koji joj je januara 2020. došao iz U20 tima Veleza za 2.200.000 evra poslala na pozajmicu i može da bude zadovoljna jer je Sule u pretprošlom kolu bio asistent protiv Sasuola, a večeras strelac vrlo važnog gola.

Do kraja meča sporadični napadi na obe strane, ali nedovoljno opasni i konkretni - pokazatelj da ni jedni, ni drugi nisu naročito nezadovoljni nakon miroljubivog epiloga.

SERIJA A - 6. KOLO

Utorak

Juventus - Leče 1:0 (0:0

/Milik 57/

Sreda

Kaljari - Milan 1:3 (1:2)

/Luvumbo 29 - Okafor 40, Tomori 45, Loftus Čik 60/

Empoli - Salernitana 1:0 (1:0)

/Baldanci 34/

Verona - Atalanta 0:1 (0:1)

/Kopmajners 13/

Inter - Sasuolo 1:2 (1:0)

/Damfriz 45+1 - Bajrami 54, Berardi 63/

Lacio - Torino 2:0 (0:0)

/Vesino 56, Zakanji 75/

Napoli - Udineze 4:1 (2:0)

/Zjelinski 19 penal, Osimen 39, Kvarachelija 74, Simeone 82 - Samardžić 81/

Četvrtak

Frozinone - Fjorentina 1:1 (0:1)

/Soule 70 - Gonzales 10/

Monca - Bolonja 0:0

20.45: (3,70) Đenova (3,30) Roma (2,20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

FjorentinaFrozinoneNiko GonzalesBolonjaMonca

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara