Printscreen, AFP
Printscreen, AFP

Doček dostojan svetskih prvaka: Argentinci napravili žurku za pamćenje, krcati Monumental rasplakao Mesija, Skalonija i Dibua (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.03.23. | 03:03

Scene za pamćenje na prijateljskoj utakmici sa Panamom na kojoj je Mesi postigao 800. gol u karijeri

Argentina je u noći između četvrtka i petka odigrala prijateljsku utakmicu sa Panamom, ali kako pobeda 2:0 nema rezultatski značaj u centru pažnje našli su se navijači, koji su dočekom na krcatom Monumentalu priredili spektakl svojim junacima - svetskim prvacima.

Naime, Gaučosi su po prvi put od slavlja u Kataru prošetali Boginju ulicama Buenos Ajresa, a sama činjenica da će Lionel Mesi i drugari odigrati prvu utakmicu još od osvajanja Svetskog prvenstva, bila je dovoljan povod za novu žurku u glavnom gradu. To što je na suprotnoj strani nimalo atraktivan rival poput Paname nikoga nije zanimalo.

Izabrane vesti

Nacija je želela da još jednom pozdravi svoje heroje. I uradila je to na dostojan način, napravivši atmosferu koja će se zauvek pamtiti i prepričavati. Kada znamo kako je izgledala fešta na ulicama Buenos Ajresa u prvim danima po osvajanju Mundijala nije nikakvo iznenađenje. Argentinci su još jednom pokazali da je fudbal u njihovoj zemji zaista mnogo više od sporta.

Konstatno je sa tribina grmela navijačka pesma "Mućaćos", koja je fudbalerima davala vetar u leđa tokom mesec dana provedenih u Kataru, a čak je i kreator iste Fernando Romero u jednom trenutku preuzeo mikrofon i zapevao zajedno sa kompletnim stadionom. Ipak, uoči intoniranja nacionalne himne stadion je esklodirao, zagrmeo je Monumental jače nego u prethodnih sat-dva, zaorilo se "Mućaćos" tribinama iz grla svakog navijača, a Lionel Mesi, njegov imenjak i selektor Skaloni i Emilijano Dibu Martinez su popustili pod naletom emocija, pa su uz široke osmehe pustili i po koju suzu.

ATMOSFERU SA MONUMENTALA MOŽETE POGLEDATI OVDE

Inače, Argentina je slavila uz dosta muke, golovima u poslednjih petnaestak minuta utakmice, a drugi pogodak bio je delo Lionela Mesija iz slobodnjaka. Bio je to njegov 800. gol u karijeri, bilo da ga je postigao za klub ili reprezentaciju, mada je do njega mogao da dođe i ranije, pošto je dva puta tokom utakmice pogađao okvir gola, oba puta iz slobodnog udarca.

Razlog više da zauvek pamti večerašnji meč ima i Tijago Almada, strelac prvog gola, budući da mu je to bio prvi pogodak za seniorsku reprezentaciju.



tagovi

fudbalska reprezentacija ArgentineLionel Mesi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara