(©Reuters)
(©Reuters)

Doge ujele iz zasede u 94. minutu i pokvarile seriju Parižana

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.12.23. | 22:42

PSŽ ispustio trijumf u poslednjim sekundama meča – 1:1

Kolo u kojem je izgubila Nica, izgubio Monako, u kojem je Pari Sen Žermen imao šansu da im dodatno pobegne na tabeli. I imao je tri boda u rukama sve do 94. minutu utakmice u Lilu...

Trenutak dekoncentracije kompletne odbrane Svetaca preskupo je koštao goste, koji su večeras pokvarili svoj pobednički niz u domaćoj ligi. Posle osam vezanih trijumfa, PSŽ je uzeo samo bod u Lilu – 1:1.

Izabrane vesti

Gledajući po igri, šansama, utisak je – nezasluženo. PSŽ je bio mnogo bolji tim, propisno se ispromašivao, a kako to obično biva, stigla je kazna. I to kad je najbolnije, kada su igrači odbrojavali sekunde do kraja.

Jedna loša reakcija Markinjosa, pa udarac Unasa, koji je Tenas odbranio, ali je Dejvid reagovao na petercu brzinom mungosa i izjednačio. Samo što je PSŽ krenuo s centra sudija je odsvirao kraj.

Tako su Doge pokvarile slavlje Kilijanu Embapeu, čoveku koji im vadi dušu na pamuk gde god da ih vidi. Statističari su pre večerašnjeg meča izračunali: na pet poslednjih mečeva ova dva kluba, Embape je postigao osam golova. I evo, dodao je ove večeri još jedan, malo je nedostajalo da bude pobedonosni.

Remi na „Pjer Moroj“ stadionu ne može baš da se računa kao kiks, ali izgubiti dva boda na ovakav način svakako bole, pa iako su Sveci u suštini povećali bodovnu prednost na tabeli.

Bili su gosti iz Pariza bolji tim od početka do kraja i propisno su se ispromašivali. To posebno važi za Dembelea i sveprisutnog Žegrovu, koji samo nije uspeo da nijednu od prilika završi golom. Najbliži tome je bio u 15. minutu kada iz dva pokušaja u nekoliko sekundi nije zatresao mrežu Lila.

Doge su počele da prete tek u poslednjih 20 minuta. Uvod u neizvesnost bio je poništeni gol Jazićija zbog ofsajda, a u 79. minutu ga je u poslednjem trenutku izblokirao Markinjos.

I onda kada se čekao znak sudije da je kraj, „odsvirao“ ga je Džonatan Dejvid.

FRANCUSKA 1 – 16. KOLO

Petak

Monako - Lion 0:1 (0:0)

/Džefinjo 85/

Subota

Avr - Nica 3:1 (2:0)

/Sabi 5, 35, Bajo 51 penal - Luše 90+1/

Lans - Rems 2:0 (1:0)

/Said 43, Kortes 75/

Nedelja

Nant - Brest 0:2 (0:0)

/Manjeti 49, Munije 57/

Lorijan - Strazbur 1:2 (0:1)

/Dijeng 53 - Bakva 14, Gameiro 49, /

Mec - Monpelje 0:1 (0:1)

/Esteve 9/

Tuluz - Ren 0:0

Marselj - Klermon 2:1 (2:0)

/Muriljo 26, Harit 42 - Alevina 58/

Lil - PSŽ 1:1 (0:1)

/Dejvid 94 - Mbape 66p/



tagovi

Pari Sen ŽermenLilFrancuska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara