Dogovor je svima u interesu: Vicešampion Argentine želi da kupi Aleksa Viga

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.12.23. | 14:18

Taljares pregovara sa Riverom oko angažovanja desnog beka

Aleks Vigo se oprostio od Crvene zvezde, iako će mu pozajmica iz River Plejta zvanično isteći 31. decembra ove godine. Argentinski mediji pišu da je vicešampion ove zemlje, Taljeres, u pregovorima sa slavnim klubom s Munomentala oko kupovine desnog beka.

Prema rečima novinara Sesara Luisa Merla, oba kluba će nastojati da postignu dogovor, s obzirom na to da Vigo prvog dana 2024. godine ulazi u poslednju godinu ugovora sa Riverom. Crvena zvezda je odavno donela odluku da aktivira otkupnu klauzulu od 2.500.000 evra.

Izabrane vesti

Vigo je u Crvenu zvezdu došao 21. januara ove godine, a do kraja prošle sezone igrao je vrlo važnu ulogu u crveno-belom dresu kod Miloša Milojevića. Ipak, nakon dolaska Baraka Bahara je pao u drugi plan, pa nije bio ni registrovan za ovu sezonu, a još na početku sezone se znalo da se vraća u River.

Srpskom šampionu se takav epilog višestruko isplatio, pošto je na kraju priliku za dokazivanje dobio mladi Kosta Nedeljković, koji je u finišu jeseni postao standardan na poziciji desnog beka i najavio da može da bude, ne samo dugogodišnje rešenje za to mesto u timu, već i buduća prodaja od koje će klub iz Ljutice Bogdana ozbiljno profitirati.

Vigo je rođen u okolini Santa Fea i ponikao je u lokalnom Kolonu, za koji je potom nastupao i dve i po godine kao senior. River ga je doveo u februaru 2021. godine za obeštećenje od 1.750.000 evra, a u prvoj sezoni je odigrao 19 utakmica u svim takmičenjima i zabeležio jednu asistenciju. Pretprošle sezone je bio starter u svim mečevima Independijentea, osim u 26. kolu protiv Banfilda, koji je morao da propusti zbog kartona. Delovalo je da će tako biti i u Crvenoj zvezdi, ali je vremenom izgubio poverenje i ostao bez mesta u timu.


tagovi

Taljeres KordobaAleks VigoRiver Plejt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara