Dogovor nadohvat ruke: Insinjeu 11.000.000 evra po sezoni, plus 4.500.000 bonusa

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.01.22. | 01:46

Jasno je da kapiten Napolija ovakve uslove nije mogao da dobije nigde u Evropi i da su upravo finansijski detalji napravili konačnu prevagu u postizanju dogovora

Nikakva upozorenja o tome da bi fudbalski mogao da nestane sa mape očigledno neće sputati kapitena Napolija Lorenca Insinjea da karijeru nastavi u Torontu. Kako pišu italijanski mediji, dve strane su prilično blizu konačnog dogovora, a poznati su i svi detalji buduće saradnje.

Insinje (30) će sa ekipom iz MLS lige potpisati ugovor na pet i po godina, uz godišnja primanja od 11.000.000 evra, ali to nije sve, pošto će omalenom fudbaleru pripasti i dodatnih 4.500.000 bonusa. Jasno je da ovakve uslove nije mogao da dobije nigde u Evropi i da su upravo finansijski detalji napravili konačnu prevagu u ovom poslu.

Izabrane vesti

Ofanzivni vezista je čitavu dosadašnju karijeru posvetio Napoliju. Rođen je u okolini Napulja, u mestu Fratamađore, a u Napoliju je od svoje 15. godine. U dresu ekipe sa staduiona Dijego Armando Maradona do sada je odigrao 414 utakmica i postigao 114 golova, a zabeležio je i 53 nastupa za Azure, uz 10 postignutih glova.

Insinje se svojim južnjačkim temperamentom i odnosom prema dresu izborio za mesto kapitena i miljenika publike u Napulju, ali to nije bilo dovoljno predsedniku Aureliju de Laurentisu da ga ubedi da ostane u klubu. Temperamentni biznismen mu je nudio produžetak za 3.500.000 evra po sezoni, umesto dosadašnjih 5.000.000, što Insinje nije želeo da prihvati. Očigledno je bio svestan da ulazi u poslednju fazu u karijeri i da je sada idealan trenutak da to višestruko naplati, bez obzira na to što će igrati u takmičenju koje je po kvalitetu značajno ispod njegovih mogućnosti.

Direktni sastanci između ljudi iz Toronta i igrača biće odžani narednih dana na Apeninima i očekuje se da će biti završeni konačnim dogovorom.


tagovi

Lorenco InsinjeFK TorontoZimski prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara