Ćavi (©Reuters)
Ćavi (©Reuters)

Dogovoreno: Ćavi se vraća kući! Barsa plaća 1.000.000 evra Al Sadu

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.10.21. | 11:14

Katalonski Sport piše da će bivši kapiten tokom dana i zvanično biti imenovan za novog trenera

Kao što se naslućivalo, novi trener Barselone biće bivši kapiten kluba i španske reprezentacije - Ćavi Ernandez.

Katalonski Sport, koji je prvi objavio vest o otkazu Ronaldu Kumanu, navodi da su dve strane već postigle dogovor o ponovnoj saradnji i da će nekadašnji vezista u narednim satima biti zvanično imenovan za trenera Barselone.

Izabrane vesti

Ćavi, međutim, neće odmah stupiti na funkciju, već tokom novembarske reprezentativne pauze, a do tada će ekipu protiv Alavesa, Dinamo Kijeva i Selte voditi Albert Kapelas. Reč je o čoveku koji je vodio Barselonu B i bio direktor čuvene La Masije, ali i pomoćnik Đordiju Krojfu u Kini, Peteru Bošu u Borusiji Dortmund...

Za dolazak Ćavija, Barselona će morati da plati katarskom Al Sadu izlaznu klauzulu od 1.000.000 evra. Pominjalo se da postoji klauzula o slobodnom odlasku ukoliko pozove Barselona, ali Mundo Deportivo piše da je ona obrisana kada je u maju potpisan novi ugovor do 2023. I pored toga, zbog dobrih odnosa Barselone i Katarana (ne tako davno glavni sponzor kluba bila je avio kompanija Katar Ervejz), Al Sad ne bi trebalo da pravi problem Kataloncima.

O povratku miljenika navijača na Kamp Nou odavno se pričalo, ali je ranije sam isticao da još nije vreme. Alarmantna situacija u klubu - tek deveto mesto u Primeri posle 10 utakmica i dva poraza u tri meča Lige šampiona - sigurno je ubrzala odluku da prihvati poziv Đoana Laporte, koji je još 2012. u jednom intervjuu najavio da će Ćavi sedeti na klupi Barselone.

Nekada sjajni vezista odlično poznaje filozofiju kluba i svojim ofanzivnim stilom 4-3-3 uklapa se u ono što je trenutno potrebno Kataloncima. Hoće li se sve kockice poklopiti kada preuzme tim, kao u slučaju Zinedina Zidana sa Real Madridom ili će biti neuspeh kao kod Andree Pirla i Juventusa ili Frenka Lamparda i Čelsija, ostaje da vidimo.

Trenerskim poslom počeo je da se bavi 2019, a prošle sezone je osvojio tripletu u katarskom fudbalu. Pod njegovim vođstvom Al Sad ima 66 pobeda, 16 remija i 18 poraza, uz 273 data, a 126 primljenih golova.

Sport, takođe, piše da će u stručnom štabu biti Ćavijev brat Oskar, zatim pomoćnik iz Katara Serđo Alegre, fizioterapeut Ivan Tores...


tagovi

ĆaviBarselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara