DOGOVORENO: Kulibali potpisuje za Zvezdu na 1+1, plata 40.000 evra

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.08.22. | 09:35

Napadač iz Malija danas bi trebalo da stigne u Beograd

Otišao je Milan Pavkov u Saudijsku Arabiju, stigao je Kalifa Kulibali. Crvena zvezda još nije kompletirala transfer visokog napadača iz Malija, ali gotovo sa sigurnošću se može konstatovati da će dojučerašnji član Nanta uskoro potpisati ugovor sa Crvenom zvezdom. Možda i u toku današnjeg dana, pošto bi Kulibali vrlo brzo trebalo da sleti u Beograd.

Pominjali su se brojni špicevi kao potencijalne alternative za Milana Pavkova, čak i skupe investicije od nekoliko miliona evra. Međutim, ispadanje od Makabija iz Haife nateralo je crveno-bele da se okrenu jeftinijim rešenjima.

Izabrane vesti

Izabran je Kulibali kome je istekla ugovorna obaveza sa Nantom, posle 21 meča u prošloj sezoni i pet postignutih golova. Prema saznanjima Mozzart Sporta igrač rođen 1991. godine potpisaće ugovor sa Crvenom zvezdom na godinu dana, uz opciju da saradnja bude produžena na još 12 meseci. On će u Ljutice Bogdana, bar u prvoj godini ugovora, zarađivati 40.000 evra mesečno uz potencijalne bonuse u zavisnosti od timskog i ekipnog učinka.

Novi napadač Crvene zvezde je u redovima Nanta ostavio najjači utisak. Proveo je pet godina na Božuaru, ali su u redovima Nanta procenili da je vreme za rastanak.

Imao je 31-godišnji napadač prema navodima Fut Merkata ponudu iz Saudijske Arabije, ali ju je odbio jer veruje da još ima šta da pruži u Evropi u šta su se očigledno uverili i čelnici srpskog šampiona. Kulibali je ponikao u Realu iz Bamaka, klubu koji je prethodnih godina iznedrio nekoliko odličnih igrača poput Iva Bisume, Dijadijea Samasekua, Mohameda Kamare, Šeika Dukurea..

Kulibali će na stadionu Rajko Mitić zaoštriti konkurenciju u samom špicu napada koju već čine Aleksandar Pešić i Ohi Omoidžuanfo. Norvežanin je kod doskorašnjeg trenera crveno-belih Dejana Stankovića bio precrtan, čak i stavljen na transfer listu, ali je sportski sektor srpskog šampiona odbio ponudu Brendbija vrednu 1.000.000 evra. Na kraju bi Ohijev status mogao da se promeni dolaskom Miloša Milojevića na klupu Zvezde. Norvežanin je dobio šansu od prvog minuta protiv Javora i postigao prvi ovosezonski gol.



tagovi

Kalifa Kulibali

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara