FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Dok čeka Lautara završava esencijalne poslove: Inter zaključao Dimarka, primanja skoro udvostručena

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.12.23. | 17:30

Od deteta kluba Neroazuri bi da načine legendu

Čitava Interova 2023. staje u sinoćnu utakmicu protiv Đenove. Odigrao je tim Simonea Inzagija nerešeno na Marasiju i svakako će u novu godinu ući s liderske pozicije u Seriji A, ali je posle svega nekako ostao nedorečen. Ništa opipljivo nije dospelo na Meacu ove godine, a možda bi sve bilo drugačije da nesmotreni Romelu Lukaku nije blokirao šut saigrača Federika Dimarka i zaustavio ga na gol-liniji u 90. minutu finala Lige šampiona.

Nije italijanski levi bek imao sreće te junske večeri na istanbulskom Ataturku, ali nije to bacilo senku na izvanredne partije u poslednje tri sezone. Da nema nameru da se odrekne svog deteta koliko god udvarači bili uporni u naletima pokazao je Inter produžetkom ugovora do 2027. godine i povećanjem Dimarkove plate sa dosadašnjih 2.200.000 evra po sezoni na 4.000.000.

Izabrane vesti

Još kao dečak od sedam godina stigao je Dimarko u Inter, prošao sve mlađe kategorije, prolazio kroz brojne pozajmice, ali na kraju zablistao u prvom timu Neroazura kod Antonija Kontea u sezoni 2021/22. Nije 26-godišnjak izrastao samo u jednog od najboljih levih bekova Serije A, već i sveta. Novim ugovorom odbio je Inter potencijalne nastraje prevashodno premijerligaških aždaja Čelsija i Njukasla koji su se najčešće dovodili u vezu s potencijalnom kupovinom Dimarka. Tri gola i pet asistencija zabeležio je ove sezone na 21 utakmici u svim takmičenjima i jedan je od najvažnijih karika u sistemu Simonea Inzagija, a sada je jasno da ostaje da osvoji Skudeto narednog proleća.

Pored Dimarka, Inter je paralelno obnovio i saradnju sa drugim bekom Mateom Darmijanom. Sada već u veteranskim godinama ispostavio se jednom od najisplativijih akvizicija kluba kada je stigao 2021. iz Parme za samo 3.300.000 evra. Darmijan ostaje u Interu do 2025. godine i čeka ga blago povećanje plate sa 2.200.000 evra na 2.500.000. Svi ovi poslovi urađeni su kao neka vrsta predigre pred potvrdu o produžetku ugovora Lautara Martinesa koji bi mogao da usledi tokom januara.


tagovi

Federiko DimarkoInter Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara