Luis Vaskez (©Reuters)
Luis Vaskez (©Reuters)

Dok čeka Slimanija, Anderleht pregovara sa Bokom Juniors i drugima

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.06.23. | 01:13

Klub iz Brisela zainteresovan za Luisa Vaskeza

Prošla je i šesta sezona od poslednje titule i poslednjeg trofeja za Anderleht. Muči se belgijski velikan da se vrati na staze slave, trenutno nije ni blizu, ali nadaju se u Briselu da bi od leta situacija mogla da bude povoljnija. Zato užurbano rade na jačanju igračkog kadra, a kao primarna navedena je pozicija napadača.

Trenutno je prva opcija iskusni Islam Slimani, a alternativa nešto mlađi Benito Raman. Zajedno su dali 13 golova, ali je Alžirac stigao tek na polusezoni iz Bresta. On sam je osam puta matirao protivničke golmane u deset nastupa za Anderleht, pa ne čudi to što klub hoće da produži saradnju koja je prvobitno dogovorena do leta.

Izabrane vesti

Slimani se, međutim, još razmišlja, a u Briselu ne žele da gube dragoceno vreme, pa su se navodno već dali u pregovore vezane za neke druge igrače. Među njima je 22-godišnjak iz Boke Juniors, Luis Vaskez. Mladi napadač se prethodne dve sezone ustalio kao standardan prvotimac, ali mu je ove godine status poljuljan. Od sedam mečeva koje je igrao u argentinskom prvenstvu samo dva je počeo kao starter. a još se nije upisao u strelce.

Sigurno je da bi u Buenos Ajresu pristali da ga prodaju i to, po pisanju argentinskih medija, Belgijanci su već poslali konkretnu ponudu koja glasi: 5.000.000 evra odmah i još potencijalna 2.000.000 kroz bonuse.

Ukoliko im ovaj posao ne uspe, u Anderlehtu imaju spremne rezervne opcije. Jedna od njih je Beni Traore, 20-godišnjak iz Obale Slonovače. Od februara 2021. je u švedskom Hakenu, a ove sezone je u 17 utakmica dao već 14 golova. Gledajući samo prvenstvo, u 12 mečeva 11 puta je bio strelac. Navodno bi Anderleht mogao da ga dobije za 2.000.000 evra, plus još 1.000.000 naknadno, ali ima konkurenciju u vidu gradskog rivala Unuin Sen Žiloaza, koji je pretprošle sezone bio otkrovenje belgijskog, pa i evropskog fudbala, a sa dobrim partijama je nastavio i u minuloj, boreći se za titulu do poslednjih sekundi poslednjeg kola.

Dalje na listi Anderlehtovih potencijalnih novajlija nalazi se i napadač Eupena, Smail Prevljak. Reprezentativac Bosne i Hercegovine ima 28. godina, ponikao je u RB Lajpcigu, ali je preko bratskog Salcburga i još nekih austrijskih klubova u kojima je bio na pozajmicama, u zimu 2020. stigao u Belgiju. Igrajući za Eupen istakao se tri sezone, kada je dao 15 golova. On bi bio najpovoljnija opcija, pošto mu krajem juna ističe ugovor.


tagovi

Boka juniorsAnderlehtLuis VaskezLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara