Dok se čeka Lobotka: Napoli kupuje novog Dijega posle 29 godina

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.01.20. | 16:00

Mada ovaj nije ni blizu Maradone...

Januarski prelazni rok doneće promene u redovima Napolija, a trener Đenaro Gatuzo je kao prioritet postavio dovođenje pojačanja na poziciji defanzivnog veziste.

Stanislav Lobotka (Selta) ostaje top želja na San Paolu, ali oko njegovog transfera sledi još natezanja narednih dana pošto se pored pregovora oko cene od 25.000.000 evra umešao i danski Nordsjiland kojem sleduje 25% od prodaje (5.000.000 evra) što bi Selta da izbegne nekako ako može. Ukoliko Slovak nekako na kraju isklizne iz ruku Napolitancima, spremljena je i B varijanta u vidu Francuza Žana Mišela Serija, veziste Fulama na pozajmici u Galatasaraju.

Izabrane vesti

Ali, dok se ne razreši ta ujdurma, na San Paolo sigurno stiže jedan defanzivni vezista. Iako je Napoli takav klub da i "najproverenije" informacije ne vrede ništa dok se igrač ne fotografiše sa plavim dresom u rukama, vodeći italijanski novinari objavili su da je da u redove Napolitanaca stiže nemački vezista Dijego Deme (28).

Eto, tako će posle ravno 29 godina Napoli imati prilike da uživa u igrama jednog Dijega, mada budimo realno, ovaj je daleko od slave čuvenog Maradone koji je svojevremeno žario i palio na jugu Italije.

Đanluka Di Marcio i Alfredo Pedula objavili su danas da je Napoli ponudio Lajpcigu obeštećenje od oko 12.000.000 evra i bonuse, dok su fudbaleru predvideli zaradu od 2.000.000 po sezoni uz 500.000 kroz bonuse.

Sportski direktor Napolija Kristijano Đuntoli očekuje ekspresan odgovor sa istoka Nemačke, ali s obzirom na to da je vezni red lidera Bundeslige "nakrcan" dobrim defanzivnim vezistima poput Haidare, Amerikanca Adamsa, te iskusnih Austrijanaca Lajmera i Ilsankera, trener Julijan Nagelsman bi se verovatno složio s prodajom Demea godinu i po dana pre isteka ugovora.

Ipak, dok ga ne vidimo sa dresom u rukama, ništa ne vredi. Napoli je čudan neki klub...

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara