Moreno (© AFP)
Moreno (© AFP)

Dok se čekaju pojačanja, ima ko da vodi napad Viljareala

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.09.20. | 18:32

Marko Dmitrović sjajno branio za Eibar, ali nije mogao da spreči poraz na Madrigalu

Izveli su čelnici Viljareala poimence jedan od najatraktivnijih prelaznih rokova ovog leta u španskom fudbalu, međutim, dok se novajlije ne nametnu, dok ne prorade, ima ko da nosi igru superzanimljivog tima sa Madrigala. Dokazani napadači, Đerar Moreno i Pako Alkaser režirali su preokret nad Eibarom i sprečili kiks Žute podmornice u drugom kolu La Lige – 2:1.

Novi trener Unaj Emeri minulih sedmica dobio je igrače s kojima bi morao da napadne mesto u Ligi šampiona, angažovani su Kubo iz Reala, Estupujan iz Votforda, golman Rui iz Sosijedada, Valensijin dvojac Pareho-Kokelan, međutim, od svih pobrojanih, samo je francuski vezista bio starter i mirisalo je na iznenađenje. Nalik onom sa premijere kad je novajlija Ueska odolela na istom mestu.

Izabrane vesti

Na sličan način Eibar je pretio da pomrsi račune favoritu, čak poveo početkom drugog dela, posle kontre i pogotka Kikea, da bi provereni napadački dvojac Moreno-Alkaser u razmaku od samo osam minuta preokrenuo rezultat i ukrasio premijerni trijumf Emerija na novom radnom mestu. Moreno je najpre izveo sjajan potez, zalomivši jednog odbrambenog igrača gostiju iz Baskije, za ukupno sedmi gol u karijeri protiv Eibara, kao da ima nešto protiv tog kluba (!?), uz napomenu da mu je u prvom delu poništen gol zbog ofsajda. Nedozvoljene pozicije nije bilo nešto kasnije kad je baš Moreno lansirao Paka Alkasera, bivši špic Valensije, Borusije i Barselone u situaciji jedan na jedan bio snalažljiviji od Marka Dmitrovića i prevario golmana Eibara.

Što ne umanjuje njegovu celokupnu partiju, pošto je Dmitrović dugo držao goste u igri, bio faktor stabilnosti Mendilibarovog sastava, odbranio čak šest udaraca ka svom golu i bio ponajbolji u gostujućem sastavu. Jedino što nije mogao sam protiv napadačkog tandema Viljareala.

PRIMERA – 2. KOLO

Subota

Viljareal – Eibar 2:1 (0:0)

/Moreno 63, Alkaser 71 – Kike 50/

18.30: (2,05) Hetafe (3,10) Osasuna (4,10)

21.00: (2,25) Selta (3,25) Valensija (3,30)

Nedelja

16.00: (2,25) Ueska (3,00) Kadiz (3,60)

18.30: (1,85) Betis (3,45) Valjadolid (4,50)

18.30: (2,15) Granada (3,00) Alaves (3,90)

21.00: (4,60) Sosijedand (3,60) Real Madrid (1,80)

Odloženo

Levante – Atletiko Madrid

Sevilja – Elče

Bilbao -Barselona

***kvote su podložne promenama



tagovi

Đerar MorenoPako AlkaserMarko Dmitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara