Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

Dokazivanje novom treneru i osveta starom

Vreme čitanja: 3min | uto. 20.12.22. | 23:03

Meksiko: Igrači Pumasa sukobljavaju se u sklopu prijateljskog turnira sa Nekaksom koju vodi doskorašnji strateg Mačaka

Sa završetkom Mundijala u Kataru, klupska takmičenja se polako vraćaju. Ipak, treba očekivati da će nastavak ili početak nacionalnih prvenstava biti tek za nekoliko nedelja, pošto smo već u završnoj fazi godine, pa je logično da se aktivnosti neće nastaviti u prazničnom periodu. U Evropi se nastavak kampanja u pojedninim državnim prvenstvima očekuje već naredne nedelje, dok se u Latinskoj Americi start očekuje tek sredinom i krajem januara.

Opet, postoje i određeni izuzeci, kao što su aktivnosti na meksičkom fudbalskom predsezonskom turniru, koji je okuplja timove koji se spremaju za start Klausure. Utakmica, sada već 3. kola Kupa za Meksiko između UNAM Pumasa i Nekakse na programu je noćas sa početkom od 02.00 po srednjoevropskom vremenu na stadionu Universitario Olimpiko u Meksiko Sitiju.

Izabrane vesti

Ekipe žele da se na najbolji način pripreme za početak turnira Klausura 2023, a Fudbalska Federacija Meksika smatra da nema ništa bolje od igranja utakmica i prijateljskih turnira poput ovog koji se ovih dana održava između nekih od najboljih timova Lige MX. Važno je napomenuti i to da Skaj kup (sponzorski naziv) nema fiksno mesto održavanja, jer se igra u četiri faze, i podeljen je u dve grupe sa po pet klubova u svakoj. Stadion gde se susreću Mačke i Rajosi, sa zvaničnim nazivom Nemesio Dijez, odabran je kao stadion za domaće duele klubova iz prestonice i njihove bliže okoline.

Stoga, moglo bi se reći da će ekipa koju predvodi Rafael Puente Junior igrati na svom terenu. Biće to veoma interesantan duel, kako za igrače, tako i za navijače Pumasa, jer će to da bude okršaj u kojem će se suočiti sa Andresom Lilinijem, stručnjakom koji je do pre samo nekoliko meseci bio glavni strateg Mačaka.

02.00: (2,50) Pumas (3,50) Nekaksa (2,50)

Pumas je imao zaista loš učinak u poslednjem takmičarskom formatu Torneo Apertura 2022, završivši na 16. poziciji, i ispod njega su bili samo Atlas i Keretaro, čime nisu ostvarili mogućnost učešća u doigravanju. Sa druge strane, ni Nekaksina situacija nije bila mnogo bolja. Završila je na 12. poziciji i ipak igrala plej-of, mada je eliminisana u rekvalifikacijama od Tigresa.

Pumasov tim pokušava da pronađe pobednički mentalitet i razume ideju Rafe Puentea Juniora. U dosadašnja dva nastupa u ovom Kupu zabeležio je tek jedan bod, iz početnog remija sa Tolukom do prošlonedeljnog gorkog poraza kada se suočio sa Kruz Azulom u duelu u kojem je imao prednost golom Gustava del Pretea, da bi na kraju izgubio 2:1.

Sa druge strane, Nekaksa je takođe u procesu rekonstrukcije tima sa Andresom Lillinijem na čelu, tačnije bivšim trenerom UNAM-a. Do sada je zabeležila dva remija u istom broju utakmica. Rajosi su se prošlog četvrtka suočili sa Klub Amerikom u veoma uzbudljivom okršaju gde su u jednom trenutku imali prednost od čak 2:0 golovima Fakunda Batiste i Huana Pabla Segovije. Međutim, Astečki Orlovi su neviđenom upornošću do kraja prvog poluvremena uspeli da izjednače, a već na samom početku drugog dela igre dođu i do prednosti od 3:2. Ipak, Milton Himenez je golom u 66. minutu uspeo da svoj tim izvuče iz rezultatskog haosa i postavi konačnih 3:3.

I Pumas i Nekaksa imaju u vidu važnost ove utakmice, jer oba kluba žele da ostvare prvu pobedu u takmičenju koja će im omogućiti da ostanu konkurenti za lidersku poziciju. Ipak, realnost je dosta drugačija, i najvažnije u ovom momentu trenere obe ekipe je da fino podese detalje i spreme se za početak nove sezone.

Poslednji duel ovih timova zabeležen je 17. jula u sklopu 3. kola formata Apertura, kada je Pumas slavio minimalnim rezultatom i golom Adrijana Aldretea. Nešto ranije u ovoj takmičarskoj godini, samo u formatu Klausura, Nekaksa je uspela, takođe kao gost, da savlada Divlje mačke rezultatom 3:1.

KUP ZA MEKSIKO, PRIJATELJSKI TURNIR - 3. KOLO

Grupa A

Utorak

Klub Amerika - Toluka 2:0 (2:0)

Sreda

02.00: (2,50) Pumas (3,50) Nekaksa (2,50)

Grupa B

Utorak

Gvadalahara - Santos Laguna 4:0 (3:0)

Sreda

04.00: (2,30) Atlas (3,60) Mazatlan (2,60)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

MeksikoPumasNekaksa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara