©Reuters
©Reuters

DOKTORE! Njegovo fudbalsko visočanstvo, Dimitri Paje (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.04.22. | 21:58

Ovaj čovek ne ume da postigne običan gol

Da je mirnijeg karaktera, da je veći radnik i da mu je glava samo u fudbalu, Dimitri Paje bi imao mnogo veću karijeru od aktuelne. Ali talenat, fudbalski dar i majstorstvo niko ne može da mu oduzme. Fenomenalni as Olimpika iz Marselja postigao je evrogol u finišu prvog poluvremena četvrtfinalne utakmce Lige konferencije protiv PAOK-a.

Na fenomenalan način je destetka Marselja zahvatila loptu na ivici kaznenog prostora posle kornera koji je izveo Džengiz Under. Bio je to pefektan drop-kik i lopta koja je išla pravo u rašlje nemoćnog Aleksandrosa Paskalakisa.

Izabrane vesti

Pogodak koji će se naći u najužem izboru golova sezone u čitavom evropskom fudbalu, ukupno 13. pogodak Dimitrija Pajea u sezoni i pokazatelj da sa njim u timu Olimpik može da stane na crtu svakom protivniku, čak i daleko kvalitetnijem od PAOK-a.

Pored brojke od 13 golova, Paje ima i 12. asistencija, pošto je kod prvog gola svoje ekipe u 13. minutu asistirao Brazilcu Žersonu.

Paje je rođen u San Pjeru, a prve korake napravio je u klubovima San Filip i San Pjeroz, posle čega je otišao u Avr, pa u Ekscelzior sa ostrva Reinion. Tu je i zaigrao prvu profesionalnu sezonu, posle čega su ga prepoznali skauti Nanta, a onda kreće veliki uspon. Sent Etjen ga je kupio 2007. godine za obeštećenje od 4.000.000 evra, pa četiri godine kasnije prodao Lilu za 9.000.000.

Prvi put u Marselju bio je od 2013. do 2015. godine, a onda je dve godine igrao za Vest Hem. Na Velodrom se svečano vratio u januaru 2017. godine za obeštećenja od 29.300.000 evra i još uvek je tu u sredini koja mu najviše odgovara.



tagovi

Dimitri Paje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara