©Star Sport
©Star Sport

Donarumin mentor, Dida: Slaba tačka je bila komunikacija, to je savladao, mnogo voli Milan...

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.03.21. | 11:45

"Golman sebi na može da dozvoli slabosti. On je visok, ima lepu građu i mnogo prostora za poboljšanje po svim osnovama", kaže legendarni Brazilac

Da je Đanluiđi Donaruma mogao da bira boljeg mentora od legende Milana Nelsona Dide, teško da bi mogao boljeg da izabere. Jedan od najkompletnijih čuvara mreže u novijoj istoriji fudbalske igre na dnevnom nivou radi na usavršavaju možda i najtalentovanijeg golmana današnjice, Donaruma u hodu ispravlja određene nedostatke i to je ono što čini posebno zadovoljnim trenera golmana Rosonera.

(3,25) MILAN (3,30) MANČESTER JUNAJTED (2,25)

Izabrane vesti

Dida je Donarumi izuzetno pomogao po pitanju samopouzdanja i komunikacije sa igračima, što je po njemu ključna karakteristika vrhunskog golmana.

"Điđo je sjajan talenat. Veoma je smiren momak, ali mnogo oseća igru. Voli Milan, veoma je vezan za tim i to jasno daje do znanja. Golman mora da vodi tim, Điđo glasno komunicira i dobro mu ide. Prva slaba tačka je bila komunikacija, ali je to uspeo da savlada. Radimo na mnogim aspektima, ali već sa ove tačke gledišta Donaruma se poboljšao. Golman sebi na može da dozvoli slabosti. On je visok, ima lepu građu i mnogo prostora za poboljšanje po svim osnovama. Bio je na terenu u beskonačnoj seriji izvođenja jedanaesteraca protiv Rio Avea (plej-of Lige Evope, prim. aut.) u Portugaliji. To su situacije zbog koji rastete", kaže Dida za Gazetu delo Sport.

-------

Mozzart je spremio veliko iznenađenje u vidu Bonusa dobrodošlice od 100% za sve novoregistrovane igrače. Informišite se o detajima OVDE.

-------

Legendarni Brazilac je čitavu deceniju stajao na golu Rosonera, prošlog leta se priključio Stručnom štabu, ali ima ambicije i da dodatno napreduje u trenerskom poslu.

"Posle svih ovih godina u Italiji, osećam se kao Milaneze, Italijan i milanista. Milano je moj dom. Mnogo učim od stručnog štaba, jednog dana bih voleo da postanem glavni trener, a ne samo trener golmana", iskren je Dida.

Zanimljiva tema ticala se izvođača penala. To je prvobitno bio Ibrahimović, ali se kao daleko hladnokrvnije rešenje ispostavio Frank Kesi.

"Ibra je Ibra. Kada oseti, staviće loptu, šutnuti je i odlučiti meč. Kesijeva snaga je spokoj. Jednom mi je rekao: 'Želim da vam dam gol iz penala.' Odgovorio sam mu da malo pričeka, moram malo da treniram, pa ćemo videti", dodao je Dida.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara