Đorđe Rakić u Hrvatskoj!

Vreme čitanja: 1min | pon. 04.02.19. | 16:52

Nekadašnji Zvezdin napadač karijeru nastavlja u komšiluku

Uzbudljiv finiš prelaznog roka u Hrvatskoj je doveo još jednog srpskog fudbalera u naš zapadni komšiluk. Naime, srpski napadač Đorđe Rakić nastavlja karijeru u hrvatskom prvoligašu Lokomotivi iz Zagreba.

Rođeni Kragujvečanin se u 33-oj godini vraća u Evropu posle četiri godine u Kini gde je branio boje Žingdaoa i Žejđijanga. Sa Lokomotivom je potpisao ugovor do kraja sezone, pošto je Zagrepčanima bio potreban još jedan napadač.

Izabrane vesti

Rakić je pre Kine igrao u Crvenoj zvezdi, katarskim klubovima Al Arabiju i Al Garafi, nemačkom Minhenu 1860, italijanskoj Ređini i austrijskom Red Bul Salsburgu u koji je došao iz OFK Beograda kao veliki talenat u transferu teškom 1.400.000 evra. Sa mladom reprezentacijom Srbije je bio učesnik EP u Holandiji 2007. godine kada su Orlići osvojili drugo mesto.

Rakić je tako nastavio trend odlaska srpskih fudbalera u Hrvatsku. Najpoznatije ime je Komnen Andrić koji je nedavno prešao u zagrebački Dinamo za 1.000.000 evra. U Interu iz Zaprešića ga je nasledio iskusni Andrija Kaluđerović, a isti klub je doveo i nekadašnje Zvezdino dete Ivana Tatomirovića. Kragujevčanin Miloš Vidović igra za Slaven Belupo, Milan Ćulum je takođe u interu, Marko Milenković u Rudešu...

Prelazni rok u Hrvatskoj traje do 15. februara a zvučan transfer je odradila i Rijeka koja je dovela Roberta Murića, nekadašnju nadu Dinama i Ajaksa. Očekuje se da na Rujevicu sleti i Ivan Tomečak iz Briža.

(FOTO: Star sport)


tagovi

Đorđe RakićLokomotiva ZagrebZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara