Foto: Reuters
Foto: Reuters

Dortmund do kraja avgusta dovodi dva beka?!

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.08.21. | 12:55

Ideja i želja postoje...

Još 11 dana do kraja prelaznog roka... U Dortmundu su odavno odredili prioritete i uspešno ih štriklirali (kupljeni su novi golman Kobel i Sančova zamena Donjel Malen), ali dobro je poznato da Milioneri muku muče sa defanzivcima (bez obzira što ih na lageru imaju podosta), tako da će tokom naredne nedelje pokušati da se pojačaju pre svega na bekovskim pozicijama.

Veteran Šmelcer i Mateu Morej su povređeni, Toma Menije potpuno van forme, Feliks Paslak protiv Bajerna pokazao da ne može da odgovori zadacima. Rafael Gereiro još nije potpuno spreman. Jasno je kao dan - Borusiji su potrebni bočni igrači.

Izabrane vesti

Prodajom Džejdona Sanča u Mančester Junajted mnoge su rupe u finansijskim knjigama popunjene. Do kraja pijace očekuje se odlazak Tomasa Dilejnija u Sevilju (dogovor na pomolu, Nemci traže 7.000.000, Španci daju 6.000.000), tako da bi novca za još jedno ili dva pojačanja trebalo da bude.

Stara želja (ili ideja) je 29-godišnji defanzivac RB Lajpciga Marcel Halstenberg koji po potrebi igra i štopera (izvorno levi spoljni) i čije bi iskustvo sigurno donelo dodatni kvalitet Milionerima. Halstenberg je u poslednjoj godini ugovora, Bikovi žele da ga prodaju, što su dobri preduslovi da Vacke i Cork dobiju povoljnu cenu. Tržišnu će teško platiti - 14.000.000 evra.

Borusija gleda i u budućnost kada su u pitanju bekovske pozicije, pa tako trenutno ispituje teren oko mladog reprezentativca Nemačke Džoše Vagnomana (20), prvaka Evrope ove godine sa Pancerima i prvotimca Hamburgera.

Zbog situacije u kojoj se HSV nalazi (druga liga, ne baš sjajan finansijski momenat) procene su da bi Dortmund mogao da ga dobije za svega 5.000.000 evra.


tagovi

letnji prelazni rok 2021Tomas Dilejni

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara