PSŽ - najveći dobitnik korona-krize

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.04.20. | 08:49

L'Ekip tvrdi da će Mbape i Nejmar ući u 2021. kao igrači francuskog šampiona...

Nejmar ostaje - Mbabe odlazi. Mbape ide - Nejmar ostaje u Parizu. I Mbape i Nejmar spakovali kofere, odlaze na leto.

Tri su varijante koje su se najčešće pominjale prethodnih meseci. Evo ovog jutra francuski L'Ekip plasira i četvrtu, kako tvrdi ugledni francuski list - najrealniju: I Nejmar i Mbape ostaju u Pari Sen Žermenu!

Izabrane vesti

Pandemija virusa korona uzdrmala je sve sportske strukture i prouzrokovala neočekivane zaokrete u planiranju na nivou klubova, takmičenja... Pretpostavka je da se fudbal neće vratiti u normalu najmanje do leta, za kada UEFA planira nastavak evrokupova - za koje još ne znamo u kakvom bi formatu mogli da budu privedeni kraju - a tek nakon toga dobićemo odgovor na pitanje šta će biti sa fudbalskom pijacom. 

Imajući sve to u vidu, piše L'Ekip, Pari Sen Žermen mogao bi da izvuče najveću korist iz krize izazvane pandemijom COVID-19, jer trenutna situacija hipotetički odlazak Nejmara i Mbapea čini mnogo manje verovatnim.

Iz izvora bliskih klubu list je došao do informacije da su na Parku prinčeva uvereni u ostanak dve najveće zvezde. U Mbapeovom slučaju (ugovor do 2022) gazda Naser aAl Kelaifi i njegovo okruženje nikada nisu ni dopuštali mogućnost da ostanu bez najboljeg mladog fudbalera planete. Uradiće, dakle, sve što je do njih, makar dok se budu pitali, a pitaće se bar još godinu dana, imajući u vidu ugovor... 

Nejmar? L'Ekip se ponovo poziva na svoje pouzdane ljude i tvrdi da Nejmar više ne vrši pritisak da pređe u Barselonu, na šta su navodno uticala poslednja dešavanja u klubu sa Nou Kampa. U prevodu - drastično smanjenje primanja fudbalera (za čak 70 odsto) i očito ne baš sjajna finansijska situacija u Kataloniji.

A ne treba zanemariti ni zategnute odnose između svlačionice i Uprave. Pre svega predsednika Bartomeua...

Ono što otežava situaciju Parižana u nastojanju da zadrže i Nejmara jeste činjenica otkrivena pre nekoliko nedelja, koja se tiče Fifinog propisa da posle tri godine odrađenog ugovora igrači iznad 28 godina mogu jednostrano da raskinu saradnju za određenu nadoknadu. U ovom slučaju ta nadoknada iznosi 180.000.000 evra. Zvuči neverovatno da bi toliku sumu pristao da iskešira sam igrač, ali u tim situacijama uglavnom dolazi do dogovora sa zainteresovanim klubom, koji preuzima na sebe da isplati najveći deo obeštećnja.

Nije tajna da je Nejmar prošlog leta, kad je vršio najveći pritisak da ode, bivao ponuđen Barseloni za iste ili slične novce, međutim Katalonci tada nisu želeli da tako duboko zavlače ruku u kasu. 

E sad, koliko je realno da to učine u godini kad su plate igračima smanjili skoro duplo i kad su gotovo ostali bez sredstava da plaćaju ostale zaposlene u klubu?


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara