Dortmund značajno oborio cenu za Sanča

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.02.21. | 10:35

Hoće li Junajted da zagrize?

Nemački Bild piše, svi ostali prenose: Borusija iz Dortmunda značajno smanjila potraživanja za Džejdona Sanča kako bi pokušala da vrati Mančester Junajted za pregovarački sto! Dvadesetogodišnji reprezentativac Engleske bio je prva meta kluba sa Old Traforda skoro punih godinu dana, međutim Milioneri nisu pokazivali znake dobre volje za transfer, ne odustajući od zacepljenih 120.000.000 evra.

Mančester se jesenas isprsio koliko je mogao, kao poslednju ponudu "kovertirao" 105.000.000 evra, ali Nemci su još jednom ostali čvrsto pri stavu da Sančo ne može da ide za manje od 120.000.000. Usled velike krize Junajted se definitivno povukao iz pregovora i opredelio za značajno jeftinijeg Amada Dijaloa iz Atalante, plaćenog 21.000.000 evra.

Izabrane vesti

U odnosu na leto i jesen, međutim, dosta se toga promenilo, pre svega u razmišljanju ljudi iz Dortmunda. Džejdon Sančo ove sezone ne igra kako ume, u blagom je padu i Bild tvrdi da je Borusija iz tog razloga spremna da cenu spusti za čak 20.000.000 evra.

Gubici koje Borusija beleži usled zatvorenog Vestfalena, jednog od najvećih stadiona u Evropi, sve su veći. Navodno su dostigli sumu od 75.000.000 evra i to je još jedan od razloga što se ozbiljno razmišlja o prodaji Sanča po nižoj ceni.

Ostaje ipak dilema kod određenih struktura u klubu da li bi bilo bolje sačekati EURO koji bi mogao da podigne cenu mladom asu...

Mada je suočen sa dosta kritika ove sezone, Sančove brojke uopšte nisu tako loše. Mada govore kako mu je ovo najlošija sezona u kratkoj karijeri, osam golova i 13 asistencija na 25 utakmica ponovo ga klasifikuju kao jednog od najproduktivnijih igrača Bundeslige.

E sad, Junajted pred očima ima primere Kaija Haverca i Tima Vernera. Mlade zvezde nemačkog fudbala nisu se dobro prilagodile u Premijer ligi. Neće se Englezi tek tako zaleteti. Pogotovo što sada oni "diktiraju tempo". Nikoga ne bi trebalo da čudi ako bi uspeli da dodatno smanje cenu. Jer ipak se sad njima Dortmund nudi. Indirektno, doduše...


tagovi

Džejdon Sančo

Obaveštavaj me

Dortmund
Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara