Erling Haland (©Reuters)
Erling Haland (©Reuters)

Dortmundov ultimatum za Halanda, da se izjasni do kraja februara

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.12.21. | 19:24

Norvežanin mora da kaže da li će da ide na leto ili potpisuje novi ugovor

Čelnici Dortmunda ne žele da budu uhvaćeni u poslednjem trenutku na pogrešnoj nozi. Neće da im Erling Haland u „minut do 12“ kaže da želi da ide i da onda ne znaju gde ni kako da mu traže zamenu.

Zato su na Vestfalenu rešili da u naredna dva meseca sve isteraju na čistac, pa da znaju kakav ih posao čeka u junu. Kako javlja Bild, Dortmund je Halandu dao ultimatum: do kraja februara mora da se izjasni da li želi da na leto ode iz kluba ili da potpiše novi ugovor, koji bi bio astronomske vrednosti za mogućnosti crno-žutih.

Izabrane vesti

Ako Norvežanin kaže da želi na leto da ode, a mame ga Real Madrid, Barselona, Mančester siti i ko sve ne, Dortmundu će biti vezane ruke. U junu će se aktivirati otkupna klauzula u Halandovom ugovoru u iznosu od 75.000.000 evra, što je realno bagatela u današnje vreme za tako „supersoničnog“ napadača. I gotovo svi najmoćniji klubovi sa Zapada tu sumu mogu da plate.

Dortmund će biti nemoćan da zadrži igrača, ali makar će imati šest meseci vremena da mu pronađe zamenu. Špekulisalo se o brojnim imenima, među kojima je i srpski napadač Dušan Vlahović, koji će najkasnije na leto da ode iz Fjorentine.

Ukoliko, pak, Haland reši da ostane na Vestfalenu, a za tu opciju teško da ima više od 10 odsto šansi, dobiće novi ugovor u kojem će imati duplo veću platu nego što je ima sada.

Ako Norvežanin ode za 75.000.000 evra, Dortmund neće zaraditi koliko je mogao, a sigurno je mogao devetocifrenu sumu, mada će opet uzeti skoro četiri puta više novca nego što je dao Salcburgu za Halanda u zimu 2020. godine – 20.000.000 evra.

Haland je propustio deo ove sezone zbog povrede, ali i pored toga je stigao da na 16 utakmica postigne 19 golova.


tagovi

Erling HalandBorusija DortmundBundesliga

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara