Benzema (© Reuters)
Benzema (© Reuters)

Došao kao dete, odlazi kao mit

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.06.23. | 14:55

Karim Benzema zvanično zatvorio poglavlje u Madridu

Osipa se polako najmoćniji tim u poslednoj deceniji kontinentalnog fudbala. Počelo je odlaskom Kristijana Ronalda u Juventus, prelaskom Serhija Ramosa u PSŽ, kasnije i raskidom sa Geretom Bejlom, Marselo se posle Olimpijakosa vratio u Fluminense, da bi tačku na 14 godina dugo poglavlje u Realu stavio i Karim Benzema.

Za mnoge iznenađujuće, jer je lider ekipe i glavni protagonosta poslednjeg uspeća na krov Evrope, međutim, život ponekad otvori čudne karte, a ova na čijoj je poleđini zastava Saudijske Arabije nudi Francuzu zaradu od 200.000.000 evra za tri godine. To se ne može odbiti i zato jednu od poslednjih „autentičnih“ devetki svetskog fudbala valja razumeti.

Izabrane vesti

Moja ideja je bila da završim karijeru u Realu, ali u životu se ponekad ukaže druga prilika. Boravak u Madridu predstavljao je sjajno poglavlje za mene. Imao sam sreću da ostvarim svoj san kao dete. Sve dugujem predsedniku. Kada sam video Florentina Peresa prvi put rekao sam sebi: „On je čovek koji je doveo Ronalda i Zidana“. To je bilo nekad. Sad je vreme da odem i započnem drugu priču. Najvažnije mi je da sam uživao u svemu što sam osvojio“, precizirao je Benzema u poslednjem obraćanju javnosti na stadionu „Santjago Bernabeu“, zagledan u prvog čoveka kraljevskog kluba.

Florentino mu je, takođe, salutirao:

„Došao si kao dete, a u međuvremenu postao veliki mit. Tvoja legenda će ovde živeti zauvek“, rekao je predsednik Reala.

S razlogom. Za 14 godina je bivši član Liona doprineo osvajanju 25 pehara i postao, uz Brazilca Marsela, najtrofejniji fudbaler od postanka Reala.

„Hvala i Karlu Ančelotiju, koji mi je od početka ukazao poverenje. Sa vama sam mnogo naučio. Ovo je za mene tužan dan, jer odlazim, međuti, uvek ću biti uz Madrid. Hvala i navijačima što su mi uvek davali tu snagu. Kao što sam govorio od prvog dana... 1, 2, 3 – Hala Madrid“, zapevao je Benz.

U prvim redovima prilikom ispraćaja bili su članovi Upravnog odbora, trener Ančeloti, doskorašnji saigrači kao što su Modrić, Kurtoa, Naćo i Lukas Vaskez, legende poput Roberta Karlosa, Arbeloe ili Raula.

Zar to ne ilustruje Benzeminu veličinu. Njegovo ime šljašti više nego zlatna i dijamantska značka Real Madrida koju mu je poklonio predsednik.



tagovi

Real MadridKarim BenzemaFlorentino PerezFlorentino Peres

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara