Romelu Lukaku i Kevin De Brujne (©Reuters)
Romelu Lukaku i Kevin De Brujne (©Reuters)

Došlo je vreme da se Belgijanci osvete Velšanima

Vreme čitanja: 4min | sre. 24.03.21. | 14:02

U drugom meču Grupe E Češka gostuje Estoniji, ali u poljskom Lublinu

Pamte još taj poraz u Belgiji. U osmini finala Evropskog prvenstva 2016. otresli su Mađarsku sa 4:0 i pomislili da bi ova generacija mogla da napravi nešto veliko. Već su bili ispali Španci i Englezi. Znalo se da će morati i Nemci ili Italijani. A pred Belgijom nejaki Vels. I potpuna dominacija u prvih pola sata igre. Gol prednosti. Samo da bi se onda sve odjednom raspalo. Velšani su slavili sa 3:1, a san Belgijanaca o tituli se raspao.

Na startu kvalifikacija za Mundijal u Kataru opet će ukrstiti koplja Crveni đavoli i Zmajevi, u okviru Grupe E. Prvi put od tog Eura. Sa jasnom namerom Belgijanaca da pokažu da su klasu iznad rivala. Mada, Velšani su umeli da im zaprže čorbu. Belgijanci su pobedili na 23 od poslednje 24 utakmice u kvalifikacijama za evropska ili svetska prvenstva. Poslednji poraz pretrpeli su juna 2015. godine, baš od Velsa.

Izabrane vesti

20.45: (1,33) Belgija (5,00) Vels (10,0)

Ipak, razlika u kvalitetu je ogromna, Belgijanci u kvalifikacionim mečevima nisu izgubili još od septembra 2010. godine. Više niko ne postavlja pitanje da li je reč o jednoj od najboljih reprezentacija na Starom kontinentu. Prema poslednjim informacijama, biće tu i Romelu Lukaku, najbolji strelac ekipe, mada je postojala pretnja da ga Inter ne pusti zbog problema sa koronom u svlačionici. Tu su i ostale vedete, De Brujne, Tilemans, Mertens...

Belgija se takmičila u UEFA Ligi nacija, u A diviziji. Završila je kao lider sa 15 bodova iz šest mečeva i u polufinalu če se nameriti na Francuze.

-----------

* Nikad jače! Čak do 200% bonusa za SVE Mozzart igrače.

Sve što treba da uradiš je da depozit uplatiš i bonus ostvariš.

Saznaj više OVDE.

-----------

Sa druge strane, Velšani će biti oslabljeni neigranjem Arona Remzija, koji se opet povredio igrajući za Juventus. Mada se već polako sumnja u njegovu iskrenost, pošto je od novembra 2019. samo jednom igrao za državni tim. Umesto njega, tu je Džejms Lorens iz Sankt Paulija. Geret Bejl je spreman, a čak i da je tu Remzi, pitanje pobednika ne bi trebalo postavljati. Vels je primio samo jedan gol na poslednje četiri takmičarske utakmice, ali Belgija ima strašan tim sa adutima koji su sposobni da slome i najčvršći bedem.

Vels je igrao u B diviziji Lige nacija, i izborio promociju u glavni ešalon. Rajan Gigs i njegovi učenici završili su grupu na 1. mestu sa 16 bodova, a sada se nadaju da dobru formu uspeti da potvrde i u kvalifikacijama za Mundijal.

20.45: (25,0) Estonija (13,0) Češka (1,07)

Jedan od protivkandidata Belgijancima i Velšanima u trci za odlazaka na veliku pozornicu je Češka, koja takmičenje otvara gostovanjem Estoniji. Istina, duel se igra na neutralnom tlu u poljskom Lublinu, što može da predstavlja plus za selektora Jaroslava Šilhavija

Česi će imati mnogo rotacija u uvodna tri susreta, usled dogovora sa klubovima svojih reprezentativaca, ali u svakom slučaju, Estonija nije protivnik koji bi trebalo da uplaši Patrika Šika i drugove. Poslednju pobedu baltički tim je zabeležio u martu 2019, kada je savladao Gibraltar.


tagovi

Kvalifikacije za SP 2022.Fudbalska reprezentacija BelgijeFudbalska reprezentacija Velsareprezentacija VelsaFudbalska reprezentacija Češkereprezentacija Češke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara