Sosa (© Reuters)
Sosa (© Reuters)

Došlo vreme da Hrvat igra za Nemačku: Borna Sosa ide na EURO

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.05.21. | 14:20

Sve posle deset asistencija u Bundesligi

Naturalizacija Nemačke se nastavlja. Imao je Elf u sastavu fudbalere porekolom iz Gane, Turske ili Poljske, a imaće i prvog – Hrvata.

Borna Sosa, ultrofanzivni levi bek Štutgarta, dobiće priliku da promeni državni tim i uskoro debituje za Pancer diviziju. Kako stvari stoje, da je predstavlja i na nadolazećem Prvenstvu Evrope.

Izabrane vesti

Sosa je dosad igrao samo za mladu reprezentaciju Hrvarske, za A tim nije debitovao, što mu omogućava preslačenje u dres Nemačke. Osnov je u tome da je Bornina mama rođena u Berlinu i u tom podatku su  četvorostruki svetski prvaci pronašli kopči da prisvoje momka koji je ove sezone oduševio na bundesligaškim terenima (deset asistencija).

Prema najavama sa lica mesta, već početkom sledeće sedmice Borna Sosa bi trebalo da dobije nemačko državljanstvo i time strekne uslov da odmah zaigra za tim Joahima Leva. Njega je i dalje aktuelni selektor uvrstio na širi spisak kandidata za Prvenstvo Evrope (32 igrača), a poslednji potezi nagoveštavaju da će Borna proći prvi filter i naći se među 26 momaka na koje Lev računa za okršaje sa Portugalom, Francuskom i Mađarskom u Grupi F.

Dugo pratimo Sosu. Verujemo da ima potencijal da postane reprezentativac Nemačke. Cilj nam je da postane naš igrač“, rekao je Oiiver Birof, sportski direktor Elfa.

Borna Sosa je karijeru počeo u Dinamu iz Zagreba, pre tri leta je stigao na Mercedes benc arenu u transferu vrednom 6.000.000 evra, a za mesto kraj leve aut linije u selekciji Nemačke trebalo bi da se nadmeće sa Robinom Gosensom iz Atalante, Marselom Halšenbergom iz RB Lajpciga, te Filipom Maksom iz PSV-a.


tagovi

Borna SosaFudbalska reprezentacija Nemačke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara