©Reuters
©Reuters

Došlo vreme da Salernitana ispraća Pirla pune mreže

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.10.23. | 21:33

Sampdorija tone ka dnu Serije B, dok je večeras ubedljivim porazom (0:4) eliminisana iz Kupa Italije

Mukama sa kojima se suočava Sampdorija ne nazire se kraj, a novi udarac timu iz Đenove zadala je Salernitana u okviru šesnaestine finala Kupa Italije. Uprkos činjenici da predstavnik Serije A prolazi kroz težak period i još nema prvenstveni trijumf, gostovanje doskorašnjeg člana italijanske elite ispostavilo se kao rutinska prepreka, pa su izabranici Andree Pirla napustili Salerno uz četiri lopte u mreži (0:4).

Iako je ovog leta poziv Sampdorije prihvatio svestan da će umesto trenerskog imati posao vatrogasca, teško da je Andrea Pirlo imao predstavu u kojoj meri je težak zadatak pred njim. Klub koji je ovog proleća ispao iz Serije A u 11 kola drugoligaškog fudbala upisao je samo dve pobede i tri remija, te uz dva kaznena boda, trenutno strahuje za opstanak čak i u Seriji B.

Izabrane vesti

Svestan teškog posla, nekadašnji reprezentativac Italije takmičenje u kupu prihvatio je kao nužno zlo koje je svesno žrtvovao opredelivši se da šansu da rezervistima, međutim, promešane karte iskoristio je Pipo Inzagi da svojim igračima podigne samopouzdanje ubedljivom pobedom.

Golovima Ikvuemesija i Čaune, Salernitana je do poluvremena najavila tek drugu pobedu u sezoni, prvu od premijere i slavlja takođe u okviru Kupa Italije nad Ternanom (1:0), a plasman u osminu finala Inzagijev tim overio je sa još dva gola u drugom poluvremenu.

Inzagi, koji u igračkoj karijeri ne zna za poraz od Pirla (tri remija i dva poraza), nastavio je seriju i u trenerskim vodama s obzirom na to da je sa Beneventom osvojio četiri boda u dva duela sa Juventusom, koji je tada predvodio upravo nekadašnji vezista.

Kasnije večeras u okviru iste faze kupa snage su odmerili rivali u Seriji A Bolonja i Verona, a domaćin se u rezultat 2:0 plasirao među 16 najboljih. Goste je sa kapitenskom trakom oko ruke predvodio naš reprezentativac Darko Lazović, ali sa saigračima nije pronašao rešenje za rivala koji je golovima Moroa i Van Hojdonka stigao do pobede.

KUP ITALIJE - DRUGA RUNDA

Utorak

Kremoneze - Čitadela 1:1 (0:0) posle produžetka 2:1

Salernitana - Sampdorija 4:0 (2:0)

Bolonja - Verona 2:0 (1:0)

Sreda

15.00: (1,45) Đenova (4,40) Ređana (7,50)

18.00: (1,80) Leče (3,60) Parma (4,60)

21.00: (2,00) Udineze (3,40) Kaljari (3,90)

Četvrtak

18.00: (1,62) Sasuolo (3,80) Specija (5,80)

21.00: (1,85) Torino (3,50) Frozinone (4,40)

***kvote su podložne promenama


tagovi

SampdorijaSalernitanaKup Italije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara