Došlo vreme da se velikani otimaju za njega... Neću Ronalda, dajte mi Šupa!

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.11.22. | 20:08

Mančester Junajted navodno bacio udicu raspucanom Kameruncu iz Bajerna...

Prva i najveća želja Mančester Junajteda je srpski napadač Dušan Vlahović! O tome se već duže vreme šuška, o tome se piše. Ukoliko Juventus ne uspe da obezbedi Ligu šampiona ove sezone, konkretan i ozbiljan napad na jednog od najcenjenijih mladih igrača današnjice treba očekivati idućeg leta. Ali mora Junajted nešto da preduzme mnogo ranije kako bi uspešno priveo tekuću sezonu kraju. Potrebna mu je privremena zamena za Kristijana Ronalda.

I pazite sad: jedna od najozbiljnijih opcija je - Erik Maksim Šupo Moting (33)?! Ne, nije šala, vest je večeras plasirao ugledni i dobro obavešteni novinar nemačkog Skaja, Florijan Pletenberg.

Izabrane vesti

Kad je iz Stouka prešao u Pari Sen Žermen bili smo, najblaže rečeno, ozbiljno iznenađeni. Međutim onda je pronađena veza - Tomas Tuhel ga je dugo trenirao u Majncu i bio je njegova izričita želja. Kad su gazde čuje da je bez ugovora, nije bilo problema.

A onda je usledio prelazak iz Pariza u Minhen. To je već bio šok za čitavu svetsku (fudbalsku) javnost. Napadač koji nikada u karijeri tokom jedne sezone nije postigao više od 10 golova (samo dva puta u 15 godina bio je dvocifren), odabran da bude alternativa Robertu Levandovskom u mašineriji popuit bavarske?!

Iznenađenje (PSŽ) i šok (Bajern).

Pa kako bismo onda mogli da okarakterišemo taj mogući prelazak na Old Traford? I sve to u poznim igračkim godinama...

"Mančester Junajted je ozbiljno zainteresovan za zimski transfer. On je kandidat da zameni Ronalda. Šefovi Mančestera se nadaju da mogu da ga angažuju. Ali - Šupo Moting će ostati u Minhenu. Posle Katara biće mu ponuđen novi ugovor", napisao Pletenberg na svom tviter nalogu.

Erik Maksim Šupo Moting igra čudesno u poslednjih dvadesetak dana. Postigao je gol na svakom od prethodnih sedam mečeva. Ukupno ih ima 10 na 14 susreta od starta sezone i verovatno će pre odlaska u Katar oboriti lični rekord.

Protiv Herte u Berlinu proteklog vikenda pogodio je dva puta.

U Junajtedu imaju jasnu računicu: igrač od 33 godine, u poslednjoj godini ugovora... Ne bi trebalo puno da košta. A u brutalnoj je formi. Međutim očito nisu računali na to da je Kamerunac jedina klasična 'devetka' na koju Julijan Nagelsman, a u uvodnom delu sezone pokazalo se da Bajern bez pravog centarfora ne može.

Pa makar se on zvao i Erik Maksim Šupo Moting.

Došlo vreme da se velikani otimaju za Šupa?! Kakav put je prešao autsajder iz Hamburga...

Autsajder za koga niko nikada nije platio obeštećenje!


tagovi

Erik Maksim Šupo MotingZimski prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Bajern
Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara