Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

Došlo vreme da Ulsan zada konačan udarac Čonbuku

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.06.22. | 08:46

Južna Koreja 1: Branilac titule u slučaju poraza ostaje na 14 bodova iza lidera, a pobeda ga vraća u igru

K Liga se vraća iz međunarodne pauze ovog vikenda 16. kolom. Na čelu seta utakmica ove nedelje je primamljiv okršaj između odbeglog lidera šampionata Južne Koreje Ulsana i aktuelnog šampiona Čonbuka (11.00). S obzirom na to da bi razlika između njih bila ogromnih 14 koraka u slučaju pobede domaćih Tigrova, današnji derbi predstavlja priliku za Ulsan da dodatno podeblja svoje ambcicije za titulu ili poslednju šansu za Zelene ratnike da ostanu u trci za odbranu trona.

Ulsan je u pauzu ušao u pobedničkoj formi, okusivši trijumf u poslednja tri ligaška izlaska i ostao je neporažen u prethodnih pet. U 15. kolu Ulsan je otputovao da se suoči sa Suvonom i od njega se tražilo da još jednom pokaže svoju otpornost. Golovima u drugom poluvremenu Kazaišvili i Amano poništili su početak Seung-vua i osigurali da Tigrovi uđu u ovaj vikend sa sedam poena prednosti na ispred drugoplasiranog Čedžua, uz meč manje.

Izabrane vesti

Pre pauze, Čonbuk je prekinuo silovit niz od 16 utakmica bez poraza u svim takmičenjima pošto ga je pobedio, ali i preskočio na tabeli, visokoleteći Čedžu Junajted (0:2). Uprkos nizu bez neuspeha Čonbuk nije igrao na visokom nivou, a poraz u 15. kolu će samo pokrenuti dodatna pitanja o odbrani titule čete Kim Sang-sika.

11.00: (2,15) Ulsan (3,25) Čonbuk (3,60)

Obe strane su spremne da požele dobrodošlicu velikom broju igrača koji su bili odsutni na međunarodnoj dužnosti. Među Ulsanovim povratnicima su Jo Hjun-vu, Kim Jung-gvon, Kim Tae-hvan i Um Von-sang. U međuvremenu, grupu reprezentativaca iz Čonbuka činili su Song Bum-keun, Kim Mun-hvan, Kim Jin-su, Li Jong, Paik Seung-ho, Kim Jin-kiu i Song Min-kiu.

Međutim, rivali neće biti u punoj snazi. Prijavljeno je da je Čonbukov Song Min-kiu pozitivam na Covid-19 i neće biti dostupan ovog vikenda. Uprkos tome, oba stratega će imati skoro sve igrače na raspolaganju.

Nedeljni susret predstavlja 101. okršaj između ove dve ekipe u svim takmičenjima, a Čonbuk je uspešniji sa 42 pobede prema 34 slavlja Ulsana. Međutim, Zelenim ratnicima su stvari bile sve teže protiv Ulsana u nedavnim susretima. Radovali su se samo jednom na prethodnih šest dvoboja, a prvi sudar u sezoni izgubili su kod kuće minimalnim rezultatom posle gola Leonarda.

JUŽNA KOREJA 1 - 16. KOLO

Petak

Kimčhon - Suvon 0:1 (0:0)

Pohang - Gangvon 3:1 (2:1)

Subota

Čedžu - Inčon 2:1 (1:0)

Seongnam - Daegu 1:1 (0:0)

Nedelja

11.00: (2,15) Ulsan (3,25) Čonbuk (3,60)

12.30: (3,60) Suvon Bluvings (3,05) Seul (2,25)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Južna Koreja 1UlsanČonbuk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara