Divok Origi (Foto: ©Reuters)
Divok Origi (Foto: ©Reuters)

Dosta ih je poklanjao, sada bi jednog i da uzme za džabe: Milan krenuo po Origija

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.03.22. | 20:01

Jedna od opcija je i Aleksander Lakazet

Ozbiljne udarce primao je sportski sektor Milana u prethodnom periodu. Rosoneri su letos bez centa obeštečenja izgubili Hakana Čalhanoglua i Đanluiđija Donarume, a kako stvari stoje, neće zaraditi ništa ni od odlaska Franka Kesija (navodno već dogovorio uslove sa Barselonom), možda ni od Alesija Romanjolija. Ipak, čini se da su Paolo Maldini i Frederik Masara naučili iz sopstvenih grešaka (ako se uopšte mogu osloviti kao greške) i shvatili da bi na isti način mogli da dovode igrače.

To im uostalom nalaže i finansijska situacija, jer potrebno je proširiti igrački kadar, ojačati svaku liniju tima, a para za obeštećenja nema na pretek. Zato će na nekim pojačanjima milanski tim morati da uštedi i prema pojedinim navodima da se zaključiti da će Maldini "žrtvovati" napad. Jer, kako je ekskluzivno dojavio Kalčomerkato, a potom preneli brojni relevantni mediji, Divok Origi se visoko kotira na Milanovoj listi želja.

Izabrane vesti

Belgijskom napadaču na leto ističe ugovor sa Liverpulom, i mada engleski klub ima opciju da ga produži, nijedna strana nije voljna da nastavi saradnju. Origi je ove sezone odigrao svega 14 utakmica u svim takmičenjima, od kojih je najbitnije, one u Premijer ligi i Ligi šampiona, uglavnom počinjao sa klupe. Pride će mu minutaža znatno biti smanjena nakon dolaska Luisa Dijaza.

A, kakva je bila do sada, učinak mu je još i dobar. Postigao je pet golova i namestio još tri, što i ne čudi previše, s obzirom na to da je prethodnih godina važio za džokera Jirgena Klopa. Stoga, iz poštovanja prema Origiju, nemački stručnjak neće stajati na putu belgijskog napadača i traćiti mu najboje godine karijere na klupi. Paolo Maldini s druge strane ceni Origijeve karakteristike u koje je mogao da se uveri u decembru na meču grupne faze Lige šampiona, kada je upravo Origi svojim golom doneo pobedu Liverpulu nad Milanom.

Dakle, zainteresovanim klubovima je put do Origija otvoren i Milan je istim zakoračio. Ne samo to, brojni italijanski mediji pišu da su Rosoneri već kontaktirali agente belgijskog napadača kako bi pregovarali o potencijalnom dolasku njihovog klijenta na San Siro. Navodno, fudbaler Liverpula traži godišnju platu između 3.500.000 i 4.000.000 evra, što ne bi trebalo da bude problem za italijanski klub.

Situacija u špicu napada na San Siru nije najbolja, sudbina Zlatana Ibrahimovića je u izmaglici, pride se često povređuje, Olivije Žiru iako je rešio nekoliko bitnih utakmica odavno je zakoračio u 36. godinu života, dok se na Marka Lazetića još ne računa ozbiljnije. Napadač u zenitu karijere dobro bi došao Rosonerima.

Jedna od opcija koja ne zahteva novac za obeštećenje je i Aleksandre Lakazet, napadač Arsenala koji ne namerava da produži ugovor sa londonskim klubom. Ipak, Origi je više od puke opcije, ističu na Čizmi.



tagovi

Divok OrigiAleksandre Lakazet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara