(Reuters)
(Reuters)

Dosta je bilo teorije, da vidimo u praksi: Tijeri Anri je postao selektor

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.08.23. | 05:27

Legendarni napadač će predvoditi mladu reprezenatciju Francuske u naredne dve godine

U studiju CBS-a nasmejan, opušten i često sklon zafrkanciji sa voditeljkom Kejt Abdo i kolegama, stručnim konsultantima, Džejmijem Karagerom i Mikom Ričardsom. Možda će taj angažman zadržati, ali je novi, daleko izazovniji i ozbiljniji posao dobio, jer je Tijeri Anri promovisan u selektora mlade reprezentacije Francuske.

Ugovor je potpisan do kraja Prvenstva Evrope za uzrast do 21 godine, čiji će domaćin za dva leta biti Slovačka, a kvalifikacije za to takmičenje su već počele, s tim što Francuska prvi meč igra 11. septembra protiv Slovenije u Kopru. Četiri dana ranije će u Nansiju ugostiti Dansku u kontrolnom susretu, da nekadašnji golgeter vidi čime raspolaže, pre nego što počnu takmičarski mečevi.

Izabrane vesti

Uz napomenu da mu je FS Francuske poverio dodatnu obavezu, u vidu učešća iste selekcije na Olimpijskim igrama naredne godine u Parizu. A imajući u vidu da ulogu domaćina i Anrijevu reputaciju, jasno je da se puca visoko.

Jedina je dilema, šta Tijeri Anri može u praksi. Dosad se nije baš proslavio u ulozi trenera, vodeći kratko Monako i Montreal Impakt u MLS ligi. Bio je i savetnik u selekciji Belgije, mahom zadužen za rad sa napadačima.

A kakav je bio jasno je svima. Proslavio se u Arsenalu, Monaku, Barseloni, sa Galske petlove postigao 51 gol na 123 utakmice, osvojio Mundijal 1998. i Evropsko prvenstvo 2000. Kad se povukao 2010. neki od momaka koje će sad trenirati bili su doslovce deca. Na primer, Eli Vai (Monpelje) je imao samo sedam godina, Elis Ben Seir (Monako) pet, Voren Zair Emeri (PSŽ) četiri...

Kad već za deca „vise“ na telefonima, možda da im pusti snimke golova iz Arsenala. I ništa da ne priča. Mada, nove generacije ne igraju kao što je Tijeri Anri. Sjajno!


tagovi

AnriTijeri AnriTjeri AnriMlada reprezentacija Francuske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara