Granit Džaka posle isključenja protiv Barnlija (© Reuters)
Granit Džaka posle isključenja protiv Barnlija (© Reuters)

Dosta nam je Granita Džake! Kad on nosi traku Tijeri Anri gasi TV, prodajte ga i dovedite Frimponga za džabe

Vreme čitanja: 3min | pon. 14.12.20. | 10:26

Bivši štoper predlaže da se Arsenal odmah raspusti

Problem je organizacija igre. Nema je. I realizacija. Samo deset golova u dosadašnjem toku Premijer lige. Učinak. Četiri vezana prvenstvena poraza kod kuće. Ponajviše u – ponašanju.

Mogu da se tolerišu loša forma i(li) manjak sreće, ali neinteligentne poteze Granita Džeke teško je objasniti. Štaviše, potpuno je nejasno kako je reprezentativac Švajcarske postao kapiten Arsenala, a još nelogičnije kako je isti status zadržao iako je prošle godine pravio gluposti, kad je posle jedne izmene bacio dres Tobždija.

Izabrane vesti

U nedelju veče dao je navijačima londonskog kluba još materijala da ga ocrne. Dobio je crveni karton, treći put otkako je stigao na Emirate. Gnev sa sa fanova preneo i na legende Premijer lige, pa je tako Patris Evranjega pamtimo po trofejima u Mančester junajtedu i nijednom isključenju za 378 utakmica u dresu Crvenih đavola – u javnost plasirao anegdotu koja o Granitu Džaki govori jednako kao i o Arsenalu.

Jednog dana pozvao me je Tijeri Anri u svoju kuću rečima: 'Dođi, Patrise, da gledamo Arsenal'. Uključio je TV, prvo što je video na ekranu bila je kapitenska traka oko ruke Granita Džake. Sledeće što je uradio – isključio je televizor. Kad sam ga pitao šta se dešava, uzvratio je: 'Ne mogu da gledam Džaku u ulozi kapitena mog kluba'. Nismo ni gledali utakmicu. Počeli smo da pričamo o drugim stvarima, jer je isključio TV. To najbolje govori šta legende kluba misle o Džaki. Opet je izneverio ekipu“, oštar je u komentaru Patris Evra.

Ima razloga. Džakin crveni karton na susretu sa Barnlijem (0:1) šesti je bilo kog fudbalera Arsenala otkako je pre godinu dana Mikel Arteta zamenio Unaja Emerija. Baš je Arteta rešio da Džaku vrati na mapu posle tankog leda po kome je hodao pred kraj mandata prethodnog trenera. Deluje da je pogrešio.

„Često kritikujemo Nikolu Pepea, međutim, Džaki se ovo ne dešava prvi put. Sećam se da sam pre dve godine prokomentarisao kako me Arsenalova ekipa podseća na skup beba, posle čega je Granit izašao u javnost sa rečima: 'Nije ovo prvi put da Patris Evra govori o nama'. I onda je na sledećoj utakmici, kad je zamenjen, bacio dres na zemlju. Dosta nam je Džake! Mislim da je i Arsenalovim navijačima njega preko glave“.

Smučila su se izdanja 28-godišnjeg veziste mnogima na Ostrvu. Posebno njegov temperament, koji je došao do izražaja u drugom poluvremenu utakmice sa Barnlijem i okršaja sa Ešlijem Vestvudom.

U svakom slučaju je bio faul. Džaka je trebalo da prihvati da će dobiti žuti karton. Kasnio je sa startom i nastavio je besmisleno da se ponaša. Vestvud ga je slučajno sapleo, Džaka ga zgrabio za vrat, na metar od sudije. A to su stvari koje viđate na školskom igralištu“, ne može da se načudi Grejem Sunes, bivši as Midlsbroa, Liverpula i Glazgov Rendžersa. „Pokušavam sebe da stavim u tu situaciju. Razumem da je namerno odgurnut, ali njegova reakcija je totalno pogrešna. Prva je bila start za faul i žuti karton, jer je nespretna i nije razmišljao o situaciju“.

Osim Anrijanajveće legende kluba ljuti su ostali bivši igrači Tobdžija. Manje poznati, ali jednako surovi, o čemu svedoči oglašavanje na Tviteru Emanuela Frimponga, koji je već tri godine bez angažmana.

Prodajte Džaku i dovedite mene za džabe. Bolje odmah da raspustimo klub. Navijači zaslužuju daleko bolje od ovog smeća“.

Sve rečeno.


tagovi

Patris EvraArsenalEmanuel FrimpongGrejem SunesGranit Džaka

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara