©Shutterstock
©Shutterstock

Dovedi Vagnera Lava za titulu: Kairat vlada Kazahstanom nakon 16 godina!

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.11.20. | 13:04

Klub iz Almatija pobedom nad Ordabašijem postao šampion srednjoazijske države, legendarni brazilski centrafor strelac prvog gola

Punih 16 godina čekao je Kairat u dubokoj senci državnog projekta iz Astane, sada Nur-Sultana, na svoj red. I konačno je danas dočekao da osvoji treću titulu šampiona kazahstanske Premijer lige!

Do konačne, matematičke potvrde došlo danas na domaćem stadionu Ortalik gde je u okviru 17. kola gostovao savladan Ordabaši sa 3:1. Prvi gol za domaću ekipu postigao je nekadašnji centafor moskovskog CSKA i brazilske reprezentacije, Vagner Lav u 35. minutu, da bi 180 sekundi kasnije Nurali Alip udvostručio prednost. Gosti su zapretili da mogu do preokreta u 76. minutu preko Žoao Paula, ali je njegov saigrač Ular Žaksjabajev poništio njegov pogodak autogolom četiri minuta docnije. U sastavu pobedničke ekipe na terenu su se našli nekadašnji igrač Partizana Nemanja Kosović i bivši as niškog Radničkog, Rade Dugalić, dok je za Ordabaši odigrao Kruševljanin Aleksandar Simčević.

Izabrane vesti

Usledilo je veliko slavlje u nekadašnjoj prestonici koja je konačno skinula sa vrha neprikosnovenu, omraženu Astanu. Kairat ili Narodni klub kako vole da ga zovu Kazahstanci, nekada jedini učesnik velike sovjetske lige iz te republike, odigrao je sezonu za pamćenje jer je za samo 17 kola uzeo 44 boda, dok je drugoplasirana Astana sada na 27 i dva meča manje.



tagovi

KairatKazahstanKazahstan 1Vagner Lav

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara