Din Hojsen (©AFP)
Din Hojsen (©AFP)

Doveli ga da čuva Rominu mrežu, on cepa protivničke: Evrogol Juventusovog klinca najavio ubedljivu pobedu Vučice

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.02.24. | 19:59

Ekipa Danijelea De Rosija bez većih problema savladala Frozinone

Bolonja i Atalanta su se izdvojili u borbi za četvrtu poziciju, ali od poslednjeg mesta što vodi u grupnu fazu Lige šampiona ne odustaje ni Roma. Ekipa Danijelea De Rosija dala je pravi odgovor na poraz od Intera u prošlom kolu savladavši ove nedelje Frozinone u malom lokalnom derbiju, koji je evrogolom obeležio Din Hojsen - 3:0 (1:0).

Mladog štopera zimus je od Juventusa pozajmio Žoze Murinjo kako bi rešio brojne probleme u odbrani i mnogi su tada sa čuđenjem gledali na odluku 'Posebnog' da se opkladi u golobradog, neiskusnog momka, ali portugalski stručnjak očigledno je namirisao talenat kod 18-godišnjeg Holanđanina. Samo, umesto da se pobrine da Romina mreža miruje, što bi trebalo da bude njegov osnovni zadatak, Hojsen cepa protivničke!

Izabrane vesti

Pre nepune dve nedelje je na Olimpiku po ulasku sa klupe golom stavio tačku na trijumf nad Kaljarijem, večeras novim pogotkom najavio novo slavlje kluba iz prestonice. I to kakvim! Maksimalno je iskoristio to što niko od protivničkih fudbalera nije izvršio pritisak na njega, povukao je loptu sa centra i nakon što je fintom izbacio čuvara iz igre zavio 'kiflu' u dalji ugao za vođstvo gostujućeg tima.

Slučajno? Neće biti!

Prošle godine u isto ovo vreme, sredinom februara, dok je još nastupao za mladi tim Juventusa, na gotovo identičan zatresao mrežu Fođe. Dvanaest meseci kasnije samo je potvrdio da raspolaže driblingom i udarcem nekarakterističnim za štopere, čak i one najboljeg kova. Na žalost Rominih navijača, neće se još mnogo identičnih nagledati, makar ne u dresu njihovog tima, jer Vučica je Hojsena pozajmila do kraja sezone bez i nema mogućnost da ga otkupi od torinskog kluba.

Svega nekoliko minuta pre Hojsenovog remek-dela Frozinone je mogao do vođstva. Kajo Žorž, još jedan Juventusov fudbaler na kaljenju, našao se u šansi posle gužve u protivničkom šesnaestercu, ali je sa pet metara poslao loptu malo pored stative. Do kraja domaćin nije imao ni izbliza kvalitetan udarac, a one koje je slao Mile Svilar ukratio bi bez većih problema. Srpski čuvar mreže je u tek drugom ligaškom startu u aktuelnoj sezoni zabeležio sedam odbrana i time značajno doprineo da Roma sačuva minimalnu prednost, koju je u 71. minutu iz odbitka duplirao Sardar Azmun.

Trijumf gostiju overio je sa bele tačke Leandro Paredes desetak minuta pre kraja.

SERIJA A – 25. KOLO

Petak

Torino - Leče 2:0 (0:0)

/Belanova 50, Zapata 81/

Inter - Salernitana 4:0 (3:0)

/Tiram 17, Martinez 19, Damfris 40, Arnautović 90+1/

Subota

Napoli - Đenova 1:1 (0:0)

/Ngonge 90 - Frendrup 47/

Verona – Juventus 2:2 (1:1)

/Folorunšo 11, Noslin 52 – Vlahović 28 pen, Rabio 55/

Atalanta - Sasuolo 3:0 (1:0)

/Pašalić 22, Kopmejners 58, Baker 75/

Nedelja

Lacio - Bolonja 1:2 (1:1)

/Isaksen 18 - El Azuzi 39, Zirkze 78/

Empoli - Fjorentina 1:1 (0:1)

/Nijang 56pen - Beltran 29/

Udineze - Kaljari 1:1 (1:1)

/Zemura 14 - Gaetano 44/

Frozinone - Roma 0:3 (0:1)

/Hojsen 38, Azmun 71, Paredes 81pen/

20.45: (4,80) Monca (3,50) Milan (1,78)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Serija AFrozinoneDin HojsenRoma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara