Inijesta (© Reuters)
Inijesta (© Reuters)

Drag mu je Mesi, ali su mu Emirati draži: Andres Inijesta posle Japana izabrao UAE

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.08.23. | 00:00

Španac na novoj adresi, saigrač mu je Uroš Vitas

Daleki istok je zamenio – Bliskim. Ostaje Andres Inijesta u Aziji, samo je rešio da se drastično primakne Evropi, pa je posle epizode u Japanu stigao u Ujedinjene Arapske Emirate.

Iskusni španski vezista je novi fudbaler Emirata FC, kluba koji je iz Druge lige napredovao u elitni rang prethodne sezone. I odmah je doveo poznato ime da bude oslonac ostatku tima pred prvenstvo koje počinje 18. avgusta.

Izabrane vesti

Nekadašnji as Barselone je potpisao ugovor do narednog leta, uz opciju produžetka za još 12 measeci. Na osnovu toga se vidi da još ne pomišlja na penziju, bez obzira što je u maju proslavio 39. rođendan.

Prethodnih sedmica pisalo se da je Inter iz Majamija favorit za potpis Inijeste, da bi mogao da obnovi partnerstvo sa Lionelom Mesijem, Serhijem Busketsom i Đordijem Albom, zatim da ga zovu Suadijci, pa klubovi iz Katara, ali se na kraju doskorašnji član Visel Kobea opredelio za Emirate.

Inijesta je srdačno dočekan u Dubaiju i odmah je postalo jasno da će biti najveće ime u prvnestvu Ujedinjenih Arapskih Emirata. Tamo su, na primer, Pako Alkaser, Munas Dabur, Manolo Gabjandini, Kostas Manolas, Haris Seferović, Adel Tarabt, veliki broj Argentinaca i Brazilaca...

Među strancima je i Uroš Vitas, koji je ovog leta stigao u Emirate FC i biće u istom timu kao Inijesta, a da će se fudbal na ovoj teritoriji pažljivo pratiti i u Srbiji svedoče imena četvorice naših trenera u UEA: Marka Nikolića, Miloša Milojevića, Gorana Tufegdžića i Željka Markova.


tagovi

Andres InijestaLetnji prelazni rok 2023UAEEmiratiujedinjeni arapski emirati

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara