Dragan Đurić (© MN Press)
Dragan Đurić (© MN Press)

Dragan Đurić opleo po Partizanu: Rikardo je sramota! Direktore, gde su bombe? Stanojević se kod mene bunio, sad ćuti kao strina

Vreme čitanja: 3min | pon. 30.05.22. | 10:08

„Što meni neko nije oteo trofej“, pita se bivši predsednik crno-belih i kaže da je Zvezda od njega prepisala model poslovanja

Došao je Partizan u situaciju da navijači na društvenim mrežama objavljuju postove u kojima, rezignirani potezima sadašnjih vlastodržaca, veličaju period kad je u predsedničkoj fotelji sedeo Dragan Đurić. I, kao u seksu, rado ga se sećaju. Perioda.

Šest titula za šest godina. Rezultatski, najbolji u novijoj istoriji kluba. S tim da će aktuelna uprava kazati kako je u njegovo vreme formiran višemilionski dug koji nije uspela da sanira. Naprotiv, čak ga je udvostručila. No, ako je u pitanju samo teren, Đurić može da se pohvali peharima, a oni već treću godinu zaobilaze Humsku, uz napomenu da doskorašnji trener Aleksandar Stanojević smatra da je na ishod šampionske trke sa Crvenom zvezdom tokom proleća uticala „brutalna krađa“ na mečevima sa Napretkom kod kuće i Čukaričkim u gostima.

Izabrane vesti

Alibi priča! Što meni neko nije oteo trofej!? Moraš imati tim. Te priče: „Otele mu sudije“... Ma hajte, molim vas. Kakvo je suđenje imao u derbijima? Ne bi trebalo kukati, nije to stil Partizana. Moraš biti realan. Ako si izgubio – priznaj. Napravi analizu. Imaš loš tim. Znam šta pričam, tom Stanojeviću sam bio predsednik“, podseća Đurić na stranicama Kurira.

I povlači paralelu sa erom kad je rukovodio klubom i sadašnjim stanjem. Prema njegovoj oceni, razlike su neuporedive.

Doveo sam Stanojeviću Tejga i Adiju. Posebno apostrofiram Adiju, jer je u to vreme bio jedan od najbržih i najboljih igrača. Samo ja znam uz koliko sam ga problema doveo iz Milana. Velikog Milana! A Adija tom Stanojeviću nije valjao. Imali smo Moreiriu, Dijaru, Ljajića... A šta sad Partizan ima? Polovne i istrošene igrače. Majstore, ne možeš to da radiš. Bunio se Stanojević u moje vreme, a sad ćuti kao neka strina. Tragedija je što je taj Stanojević doveo povređene i islužene igrače. Tu je najviše pogrešio. Inače, njega kao trenera cenim, ali sad je ušao u sistem koji nije dobar i zato su svi redom pukli“.

Jedna od najvećih Đurićevih zamerki Stanojeviću je što nije pripremio nijednog talentovanog fudbalera za transfer u inostranstvo.

Kad su mladi igrači u pitanju, tu je najveći krivac trener. Nije afirmisao nijednog. Bio sam u klubu 35 godina, sećam se kako je Tumba uvodio igrače. Moraš da istrpiš decu, posle dobiješ Ćirića, Tomića... Doveli smo povratnike, a minute nisu dobili Milovanović, Terzić, Jović. Klub ne može tako da funkcioniše. Ja sam vratio Mladena Krstajića iz Nemačke i uz njega školovao Stefana Savića. I onda ga prodao u Mančester Siti, a Partizan zaradio. Pazite sad, taj moj recept je primenila Crvena zvezda: dovela je Aleksandra Dragovića i već joj se isplatio, uz njega je stasao mali Strahinja Eraković“.

Osim Stanojevićevim, razočaran je Dragan Đurić i potezima Ivice Ilieva:

Gde su bombe našeg direktora? Gde su u derbiju? Gde su se sakrili?“, zapitkuje nekadašnji predsednik i ide toliko daleko da je ocrneo Rikarda Gomeša, iako je Afrikanac postigao čak 38 golova ove sezone i oborio rekord Mateje Kežmana. „Rikardo? Sramota je da jedan takav igra u Partizanu! Koliko je plaćen? Nije imao gde da igra, samo kod nas može. Koliko je Zvezdi dao golova? Šta je on za Klea ili Prinsa Tejga? Oni su davali golove Zvezdi, rešavali derbije, a Rikardo – ništa. Nijedan gol u četiri derbija ove sezone. Nije se video pored onog malog Erakovića“.


tagovi

FK PartizanDragan ĐurićRikardo GomešAleksandar StanojevićIvica Iliev

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara