©FK Crvena zvezda
©FK Crvena zvezda

Dragocenih 10 dana Kalife Kulibalija: Odbio poziv Malija da bi se spremio, sad su potrebni minuti protiv Mačve

Vreme čitanja: 3min | pon. 26.09.22. | 10:19

Snažni napadač ostao u Beogradu kako bi nadomestio propuštene dane tokom leta, poboljšao fizičku kondiciju, ali pre svega usvojio zahteve Miloša Milojevića

Crvena zvezda u Šabac, na meč 1/16 finala protiv Mačve (četvrtak, 16.00), izvesno odlazi bez najvećeg broja od 11 reprezentativaca koliko ih je bilo u različitim nacionalnim selekcijama, dok su oni koji nisu imali tu vrstu obaveza maksimalno iskoristili dane da dodatno podignu nivo forme na pomoćnom terenu stadiona Rajko Mitić. Prostor za rad dobro je prijao i treneru Milošu Milojeviću, koji je mogao da poradi na određenim detaljima igre i pokuša da otkloni nedostatke pred ubitačan period koji sledi do sredine novembra.

Kratak predah posebno je prijao Aleksandru Pešiću, koji je vukao povredu prsta još od praktično prve povratničke utakmice u crveno-belom dresu i dobar deo kvalifikacija igrao pod injekcijama. Mirko Ivanić je izlazio iz povrede pre pauze, pa su mu ovi dani pomogli da se maksimalno spremi za predstojeće izazove i odmah uskoči u ozbiljan takmičarski ritam. Ipak, čini se da niko nije toliko željno čekao ovih 10 dana kao Kalifa Kulibali.

Izabrane vesti

Snažni napadač iz Malija dobio je poziv Erika Šelea za prijateljske mečeve sa Zambijom (drugi se igra večeras od 21 čas), ali se zahvalio državnom selektoru i u dogovoru sa njim ostao u Beogradu kako bi nadomestio propuštene dane tokom leta, poboljšao fizičku kondiciju, ali pre svega usvojio zahteve Miloša Milojevića.

Kulibali je u dosadašnjem toku sezone zabeležio pet nastupa u dresu Crvene zvezde, ali je sakupio ukupno 66 minuta. Skoro polovinu tog vremena proveo je na terenu u Trabzonu, ali praktično nije ni došao do situacije da ugrozi protivnički gol. Jasno je da mu kao i svakom napadaču treba značajnija minutaža na terenu, pa treba očekivati da upravo u Šapcu zaigra važniju ulogu na terenu.

Milojević je od dolaska na klupu crveno-belih izrazio želju da aktivira što veći broj igrača, vrati nosioce igre u pravu formu, ali i aktivira igrače sa klupe, kako bi njegov tim bio u stanju da diktira željeni tempo tokom svih 90 minuta utakmice. Kulibali je druga opcija na poziciji špica i crveno-belima je neophodno da bude na optimalnom nivou forme kako bi bio u stanju da nadomesti Pešićev izostanak. Sa druge strane, crveno-beli takođe treba da nauče da se adaptiraju na njegov način igre, s obzirom da se radi o igraču koji može na drugačiji način da bude opasan po protivnički gol od Pešića i predstavlja opterećujući faktor za štopere rivala.

Kulibali tokom karijere nije rešetao protivničke mreže, do sada je imao samo dve sezone u kojima je postigao dvocifreni broj golova, ali da mu je potreban prostor pokazuje i podatak da je prošle sezone u dresu Nanta devet puta bio starter i upravo u tim mečevima postigao svih pet golova.

Sa druge strane, snažni golgeter iz Malija takođe mora da bude svestan da dres Crvene zvezde ne trpi napadače koji ne postižu golove i ne prave razliku onda kada su na terenu. Stoga će upravo predstojećih mesec i po dana biti ključni za Kulibalija da pokaže da je u stanju da se nosi sa tim pritiskom i pokuša da pruži doprinos igri ekipe Miloša Milojevića.


tagovi

Kalifa Kulibali

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara