©FK Crvena zvezda
©FK Crvena zvezda

Dragović o Baharovim treninzima: Doslovno gledam da ne padnem u nesvest, svaki dan idem u pola 11 na spavanje

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.06.23. | 17:48

"Na Zlatiboru sam svaki dan samo trenirao i spavao, ni za šta drugo nisam imao snage", rekao je kapiten crveno-belih

Barak Bahar na ozbiljan način resetovao je svlačionicu, a prvotimci srpskog šampiona suočili su se i sa potpuno novom metodologijom rada na treninzima. Izarealac zajedno sa pomoćnicima insistira na visokom intezitetu i presingu na protivničkoj polovini, što zahteva mnogo potrošnje, pa igrači prakično svaki slobodan minut koriste za odmor.

O težini Baharovih treninga svedoči i novopečeni kapiten Aleksandar Dragović, koji se očigledno suočava sa jednom od najzahtevnijih priprema u dugogodišnjoj karijeri.

Izabrane vesti

Zahtevi Izraelca mogli su se videti i u okršaju sa Borcem iz Banjaluke u kom su crveno-beli tokom čitave utakmice vrebali grešku protivnika na njegovoj polovini i maksimalno mu otežavali da organzijuje napade.

"Potpuno je drugačije, svaki dan idem u pola 11 da spavam, jer sam preumoran. Forsiramo presing, to želi naš trener, i veoma je naporno, ali dobro je da je tako, jer se vidi da hoće da napredujemo i budemo spremni za Ligu šampiona. Sve je teško u vezi treninga. Doslovno sam na Zlatiboru svaki dan samo trenirao i spavao, ni za šta drugo nisam imao snage", rekao je Dragović.

Kapiten je pohvalio mlade igrače, kojima takođe nije lako u ovom tempu.

"Svaka im čast kako se trude i koliko žele da se nametnu. Vidim po sebi koliko mi padaju teško treninzi, a imam mnogo više priprema od njih. Doslovno gledam da ne padnem u nesvest. Oni, bez pogovora, prate taj tempo i mogu samo da im kažem - 'kapa dole'".

Konture igre bi trebalo da postanu jasne tek na ozbiljno teškom turniru u Sankt Peterburgu.

"Imamo novog trenera i težimo malo drugačijem stilu fudbala u odnosu na ranije, što se i vidi. Radimo na tome, ima dosta prostora za napredak i najbitnije je da se niko nije povredio. Pobedili smo u dve utakice, sada sledi drugi deo priprema u Rusiji", zaključio je Dragović.


tagovi

Aleksandar Dragović

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara