Julijan Draksler (twitter©SLBenfica)
Julijan Draksler (twitter©SLBenfica)

Draksler Benfikino pojačanje za Ligu šampiona, Lisabon Nemcu promil šanse za odlazak u Katar

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.09.22. | 20:03

Levokrilni fudbaler stigao u Lisabon za 2.500.000 na pozajmicu bez prava otkupa

Svojevremeno, jedan od najvećih talenata nemačkog fudbala, Poslednje tri godine Julijan Draksler uglavnom je bio grejač klupe u Parizu. Svesna da Nemac i te kako poseduje kvalitete koji u paklenoj konkurenciji na Parku Prinčeva nisu mogli da dođu do izražaja, Benfika je Drakslerom rešila deficit na poziciji levog krila i nada se da će ozbiljan fudbal koji je i te kako umeo da igra ponovo isplivati na videlo, kako u Primeiri, tako i u Ligi šampiona. Sa druge strane, Nemac je dobio ruku spasa i nešto manje od dva meseca "fore" da eventualnom eksplozijom na Lužu ubedi Hansija Flika da ga povede na Svetsko prvenstvo u Katar.

Orlove je Drakslerova pozajmica, inače bez prava otkupa, koštala 2.500.000 evra, dok će do narednog leta Pari Sen Žermen snositi veći deo troškova njegove ogromne plate od 7.000.000 evra... Prema informacijama portugalskih medija između 70 i 80 posto. Podsetimo samo kako se sredinom prošle decenije Draksler kotirao na fudbalskom tržištu kada ga je prvo 2015. godine Volfsburg platio Šalkeu 43.000.000 evra, pa na zimu 2017. PSŽ uzeo za 36.000.000.

Izabrane vesti

Nema sumnje da je Nemac došao na insistiranje sunarodnika mu i budućeg trenera Rodžera Šmita u čiju bi postavku 4-2-3-1, mogao brzo da se uklopi i ustali. Jednostavno, na njegovoj poziciji lisabonski velikan u ovom momentu ima samo Žila Dijasa i sina nekadašnjeg fudbalera Partizana Almamija Moreire, Dijega Moreiru.

Prvobitno je Nemca na Lužu trebalo da dočekaju dva sunarodnika, trener Šmit i Julijan Vajgl, ali se vezni fudbaler tokom dana preselio na pozajmicu u Borusiju iz Menhengladbaha.

Iza Benfike je još jedan prelazni rok u kojem je kasa dobrano napunjena. Od prodaje fudbalera zarađeno je 122.300.000 evra, dok je na Davida Neresa, Frederika Aursnesa, Enca Fernandeza, Žoaa Viktora, Aleksandera Baha i Petra Musu, zaključno sa Drakslerom potrošeno 62.300.000 evra. Osim njih, kao slobodan igrač u Lisabon je 1. jula stigao nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Mihailo Ristić.


tagovi

DrakslerJulijan DrakslerBenfikaPari Sen Žermen

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara