Drama Andreja Jarmolenka: Poslao sam ženu i decu u Kijev dan pred početak rata

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.03.22. | 10:47

"Ne možete da zamislite kako sam se osećao tog jutra kad sam čuo šta se događa u mojoj zemlji"...

Napadač Vest Hema Andrej Jarmolenko doživljavao je pravu životnu dramu poslednjih dana. Situacija potpuno bizarna: samo jedan dan pre nego što će Rusija započeti vojnu intervenciju u Ukrajini, on je poslao svoju porodicu (suprugu i dva sina) iz Londona u Kijev, pošto je jedan od dečaka imao zakazan pregled kod lekara?!

Izabrane vesti

"Kad je sve počelo 24. februara stigao sam na trening i nisam mogao da progovorim. Nisam mogao da zaustavim suze. Zamolio sam trenera da me pusti kući. Nisam verovao da tako nešto može da se dogodi, nisam znao šta ću od sebe", pričao je Jarmolenko u nedavnom intervjuu.

"Ne možete da zamislite kako sam se osećao tog jutra kad sam čuo šta se događa u mojoj zemlji. Došlo mi je da se zaletim i udarim glavom u zid. Kakvu sam glupost napravio! Njih sam poslao u Kijev, a ja sedim bezbedan u Londonu... Nisam spavao, nisam jeo, samo sam telefonirao. Oni su se našli u području gde su padale bombe, bili su u skloništu sa svima ostalima. Iskreno, plašim se da pričam o tome".

Jarmolenko je nekako uspeo da izvuče porodicu iz ratnog patkla, međutim tamo je ostalo još njegove rodbine.

"Moja poruka je sledeća: Ne mogu svi ljudi da se bore. Ne mogu svi da pucaju. Moramo da pomažemo jedni drugima. Niko to neće uraditi osim nas samih. Siguran sam da nećemo biti poraženi. Ali svakako će mnoga deca ostati bez roditelja, mnoge porodice će ostati bez krova nad glavom. Moraćemo zajedno da gradimo sve isponova", zaključio je Jarmolenko.


tagovi

Andrej Jarmolenko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara