Igor Jovićević (©AFP)
Igor Jovićević (©AFP)

Drama Igora Jovićevića u Dnjepru: Probudile su nas granate u pet ujutru, haos je, ne znamo gde ćemo

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.02.22. | 14:06

Crnogorski trener pokušava da izađe iz Ukrajine

Crnogorski trener Igor Jovićević, nekadašnji šef struke zagrebačkog Dinama, imao je buđenje kao iz noćne more jutros u Ukrajini.

Jovićević trenira Dnjepar-1 iz istoimenog grada na istoku Ukrajine, juče se sa ekipom vratio iz Turske sa priprema, a već danas moraju da beže na neko bezbednije mesto, ako ga danas u toj zemlji ima.

Izabrane vesti

Ne znam šta da kažem, imali smo buđenje iz noćne more. Buđenje s bombama! U pet i nešto ujutru granate su nas probudile, izjurio sam iz zgrade u sklonište. Nakon sat vremena sam se vratio u stan i počeo da se spremam za povratak prema zapadu“, počeo je priču Jovićević za Germanijak.

Trener Dnjepra ni sam zna sa koje lokacije je pričao, jer i on kao hiljade ljudi hita ka Lavovu, odakle jedino može bezbedno da se izađe iz Ukrajine.

Pet-šest bombi je palo na grad dok u osam ujutru nismo uzeli automobile i krenuli prema Lavovu. Ali, u svim gradovima su odjekivale bombe. Nije nimalo bajno, iako su trenutno ciljevi aerodromi i vojne baze. Sada smo 20 kilometara od Dnjepra u jednom hotelu koji je u vlasništvu člana uprave kluba. Savet je da prenoćimo, pa da sutra nastavimo prema Lavovu, jer tamo nema vojne infrastrukture“.

Jasno, u Ukrajini od jutros vlada maltene potpuni kolaps.

Nestašica je benzina, kilometarske su kolone na pumpama, apsolutni je haos. Ne znamo kuda ćemo, na koju stranu da krenemo. Kad jutros nisam umro, ne znam kada ću. Pripremali smo se za početak prvenstva, a dobili početak rata. Neverovatno!“

Dvojica nekada velikih hrvatskih igrača, Dario Srna i Ognjen Vukojević su i dalje u Kijevu.

Čuo sam se sa Srnom i Vukojevićem, u potpunoj su blokadi u Kijevu. Ne mogu nigde. A, koliko znamo, ruski tenkovi su prodrli prema Kijevu. Ma, ne znamo ništa“.

Ne krije Jovićević da je uplašen, jer ne zna šta mu nosi sutra.

Opkoljeni smo sa svih strana, nemamo gde da odemo. Vazdušni prostor je zatvoren, samo onaj mali deo granice sa Poljskom je otvoren, sa svih ostalih strana idu prema nama. Nema spavanja, tresemo se kao pruće“, referisao je Jovićević za Germanijak iz Ukrajine. 

 


tagovi

Igor JovićevićDnjeparUkrajina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara