Navijači u Boliviji (©Shutterstock)
Navijači u Boliviji (©Shutterstock)

Drama u Južnoj Americi: U poslednjem kolu tri tima igraju za titulu

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.12.21. | 16:11

Strongestu pobeda nad Santa Kruzom garantuje tron, Independijente Petroleros i Olvejz Redi se nadaju njegovom kiksu. Sva tri ključna meča se igraju u nedelju od 20 časova

Ludnica uoči poslednjeg kola bolivijske Primere. Tri meča su na programu u nedelju od 20 časova, posle kojih ćemo dobiti novog šampiona. Bolivar je skliznuo sa trona, a za njegovo mesto se bore Strongest, Independijente Petroleros i Olvejz Redi.

Strongest je u prednosti, predvodi karavan i pobeda nad oslabljenim Santa Kruzom mu garantuje titulu. Međutim, ako do nje ne dođe, svoju šansu će dobiti i Independijente i Olvejz Redi.

Izabrane vesti

20.00: (6,50) Santa Kruz (4,20) Strongest (1,45)

Independijente gostuje Gvabiri i ima bod manje od lidera, Olvejz Redi takođe igra u gostima protiv Aurore i ima poen manje od Independijentea.

Nije nevažno ni to ko će da bude drugi, a ko treći. Druga pozicija, zajedno sa prvom, vodi direktno u grupnu fazu Kopa Libertadores, dok će trećeplasirani u kvalifikacije.

Sva ostala bitna pitanja su već rešena. Bolivar će u kvalifikacije za Kopa Libertadores, Rojal Pari, Orijente Petrolero, Vilsterman i Gvabira u Kopa Sudamerikanu, Real Potosi u plej-aut, a San Hoze u drugu ligu.

---------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

---------------------------------------------------

Uoči poslednjeg kola mediji su pisali o skandalu. Navodno je neko iz Olvejz Redija pokušao da podmiti fudbalera Santa Kruza Edarlija Rejesa, koji je već otputovao u Sjedinjene Američke Države i neće igrati večeras. Navodno, Olvejz Redi je ponudio Dominikancu da mu plati kartu da se vrati da igra utakmicu, samo kako bi Santa Kruz imao veće šanse da iznenadi Strongest. U javnost je procureo audio snimak tog razgovora.

Snimak je moj. To je bio moj razgovor sa prijateljem koji je veliki navijač Tigrova i on mi je rekao da će da mi da veliki novac da se vratim i skrivim penal ili pustim gol. Smejao sam se i rekao mu da ću da se vratim, ali da tražim od Olvejz Redija ili Independijentea da mi plati da pobedim“, oglasio se kapiten Santa Kruza, Huan Rivero.

Bez obzira na ishod šampionske trke, Bolivar će ostati najtrofejniji klub u Boliviji. Ima 29 titula, gotovo duplo više od Strongesta i Vilstermana, koji su na po 15 trofeja. Independijente nema nijedan pehar, dok je Olvejz Redi bio prvak ukupno tri puta, zaključno sa osvajanjem Aperture prošle godine.

BOLIVIJA 1 – 30. (POSLEDNJE) KOLO

Petak

Nasional Potosi – Orijente 1:0 (0:0)

Subota

Bolivar – Rojal Pari 2:0 (1:0)

Tomajapo – Palmaflor 3:3 (1:1)

San Hoze – Vilsterman 0:3 (službenim rezultatom)

Nedelja

Bluming – Real Potosi 1:0 (1:0)

20.00: (4,90) Aurora (3,60) Olvejz Redi (1,67)

20.00: (2,65) Gvabira (3,70) Independijente Petroleros (2,25)

20.00: (6,50) Santa Kruz (4,20) Strongest (1,45)

***Kvote su podložne promenama,



tagovi

Bolivija 1StrongestOlvejz Redi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara