©Screen shot
©Screen shot

Drama u PLS-u: Dvojac iz Gane ostavio Dubočicu bez plej-ofa, Sani u 90+4 zapalio Šabac!

Vreme čitanja: 4min | sub. 13.04.24. | 18:30

Mačva, Grafičar i Radnički iz Sremske Mitrovice izborili plej-of, Leskovčani ostali ispod crte

Poslednje kolo ovog dela šampionata u Mozzart Bet Prvoj ligi Srbije bilo je kobno za Dubočicu, koja je doživela poraz na Ubu i ostala na razočaravajućoj devetoj poziciji na tabeli (0:2). Od ukupno četiri ekipe koje su 30. kolo dočekale sa po 41 osvojenim bodom, poražena je samo ekipa Miodraga Anđelkovića, pa su mesta u doigravanju za ulazak u Mozzart Bet Superligu zauzeli Mačva, Grafičar i Radnički iz Sremske Mitrovice.

Koban po Dubočicu bio je fantastični dvojac iz Gane. Igrač utakmice bio je Ibrahim Zubairu, koji je u 72. minutu postigao svoj 10. gol u sezoni, a 20 minuta ranije asistirao je nezadrživom Kvakuu Karikariju, koji je došao do svog 12. gola i nastavio poteru za Dejanom Georgijevićem iz OFK Beograda, koji je danas tresao mrežu Mačve u Šapcu (1:1).

Izabrane vesti

Kod prvog gola domaćina Zubairu se odličnim driblinzima na levom krilu izborio za poziciju, usledio je dobar centaršut, a Kvaku Karikari efektim udarcem glavom zapalio tribine stadiona Dragan Džajić. Zubairu je zapečatio sudbinu Leskovčana u 73. minutu, baš onda kada se Dubočica potpuno otvorila. Danilo Miladinović je odlično probio po desnom boku, a onda precizno centrirao i na drugoj stativi pogodio dobro postavljenog Zubairua, koji je posle nove asistencije asistencije upisao i jubilarni pogodak u ovoj sezoni.

Dejan Georgijević je bio strelac pogotka za OFK Beograd u prvom minutu utakmice, Mačva je do golova na Ubu u jednom trenutku bila na devetoj poziciji, ozbiljno su strepele odlično popunjene tribine stadiona u Šapcu, a onda ih je u četvrtom minutu nadoknade prosto zapalio Sani Abdulahi.

Napadač iz Nigerije se odlično snašao posle gužve u šesnaestercu OFK Beograda. Balša Popović je zaplivao u prazno kod skraćenog kornera za domaće, posle čega se lopta odbila u srce šesnaesterca Romantičara, odakle ju je u gostujuću mrežu poslao Sani.

Romantičari su bili bolji rival tokom većeg dela utakmice. Poveli su u 13. minutu posle odlično organizovanog napada. Nikola Mituljikić je poslao loptu u prostor sa centra igrališta, svojim čuvarima je pobegao Dejan Georgijević i rutinski matirao Matiju Gočmanca. Gosti su u nekoliko navrata tokom utakmice mogli i do drugog gola, koji bi razrešio pitanje pobednika, ali je Mačva, nošena podrškom nekoliko hiljada gledalaca, bila izuzetno uporna i to joj se vratilo kroz izjednačujući pogodal.

Mačva plej-of dočekuje sa šeste pozicije, dok je OFK Beograd još uvek sigurno prvi, sa deset bodova više od zahuktalog Jedinstva. Ubljani imaju četiri boda više i utakmicu više od trećeplasiranog Tekstilca, odnosno četvrtoplasiranog Smedereva.

Grafičar je u 88. minutu utakmice u Užicu ostao bez pobede nad Slobodom (1:1), ali mu je i bod bio dovoljan da se nađe ispred Dubočice. Ekipa sa Topčiderske zvezde povela je u 57. minutu utakmice, kada je Aleksej Vukičević odlično reagovao na centaršut Ognjena Ajdara i matirao Luku Savića iz neposredne blizine. Ipak, odbrana Grafosa zaspala je u završnici meča, kada je posle udarca sa distance loptu u mrežu gostiju glavom poslao snalažljivi Seđin Mijung.

Dosta bure bilo je i u Smederevu, gde je Radnički iz Sremske Mitrovice vodio od 24. minuta, preko Igora Vićentijevića, ali je konačan rezultat u 84. minutu, sa bele tačke postavio Nemanaj Obradović. Domaći su napadali do samog kraja, ali nisu uspeli da dođu do gola koji bi ih pomerio sa četvrtog mesta. Gosti iz Sremske Mitrovice su zadovoljniji napustili stadion, pošto su se domogli osmog mesta koje ih je odvelo u plej-of.

Gosti su poveli u 24. minutu, posle katastrofalne greške kapitena Miroljuba Kostića u predaji lopte. Došli su gosti do poseda u opasnoj zoni, a onda je Strahinja Čarapić na levom krilu pronašao Igora Vićentijevića, koji je preciznim udarcem savladao Ognjena Lukića.

U nadoknadi prvog poluvremena prvi put je viđena ozbiljna drama u Smederevu. Posle kornera za domaće, glavom je loptu uputio Petar Panić, Ostojić je uspeo da je spreči da uđe u gol, a lopta je pala u pravcu gol-linije, odakle su je ispucali Vladimir Ilić i Darko Isailović. Domaći igrači i publika su uzvikivali "gol", ali je arbitar Uroš Rižić signalisirao da se igra nastavi.

Dramatično je dostigla vrhunac u samoj završnici, gde je bilo i ozbiljnih varnica nakon dosuđenog jedanaesterca za dommaće. Snažni Nemanja Obradović je bio egzekutor najstorže kazne, nakon što je glavni arbitar meča procenio da je Darko Isailović igrao rukom u svom kaznenom prostoru.

PRVA LIGA SRBIJE, 30. KOLO:

Subota:

Jedinstvo Ub - Dubočica 2:0 (0:0)

/Karikari 52, Zubairu 72/

Mačva - OFK Beograd 1:1 (0:1)

/Abdulai 90+2 - Georgijević 1/

Sloboda - Grafičar 1:1 (0:0)

/Mijung 87 - Vukičević 56/

Smederevo - Radnički SM 1:1 (0:0)

/Obradović 87pen - Vićentijević 31/

Nedelja:

16.00: Inđija - Radnički Beograd

16.00: Mladost GAT - Kolubara

18.00: Metalac - Novi Sad

Ponedeljak:

16.00: Vršac - Tekstilac



tagovi

Radnički Sremska MitrovicaJedinstvo UbKvaku KarikariDejan GeorgijevićIbrahim Zubairu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara