Mora na gol: Pavao Pervan (©Reuters)
Mora na gol: Pavao Pervan (©Reuters)

Dramatična Grupa F: Volfzburg na ključni meč sa Seviljom bez prvog golmana

Vreme čitanja: 3min | uto. 23.11.21. | 15:42

Sva četiri tima mogu da se domognu osmine finala Lige šampiona

Posle žrebanja grupa, a pre početka takmičenja u Ligi šampiona ocenili smo da je grupa G najujednačenija. Nismo pogrešili, pošto posle dve trećine takmičenja sva četiri tima imaju priliku da se plasiraju u osminu finala. I to, relativno ujednačene.

Možda ćemo jasniju sliku da imamo posle utakmica koje su na programu u utorak od 21.00 časova, kada će u Francuskoj da se sastanu Lil i Salcburg, a u Španiji Sevilja i Volfzburg. Sada je teško iskalkulisati da li ikome uoči tih mečeva odgovara remi, praktično su prinuđeni svi da idu na pobedu.

Izabrane vesti

21.00: (1,70) Sevilja (3,80) Volfzburg (5,70)

Salcburg je prvi na tabeli, ima sedam bodova. Prate ga Lil i Volfzburg sa po pet, a poslednja je Sevilja sa tri poena.

Mnogi su mislili da će Andalužani da budu prvi bez većih problema, a da će preostali da raspodele ostale tri pozicije među sobom. Bila je to velika greška. Sevilja još uvek nema nijednu pobedu. Tri puta je remizirala, a u prošlom kolu je izgubila od Lila na svom terenu sa 2:1.

Sada praktično izabranici Đulena Lopetegija više nemaju pravo na grešku. Pobeda nad Vukovima im donosu priliku da se plasiraju u osminu finala, bod samo šansu za treće mesto i selidbu u Ligu Evrope, dok će poraz da ih eliminiše iz međunarodnih takmičenja.

U poslednjem kolu ekipa čiji je rezervni golman Marko Dmitrović gostovaće Salcburgu, dok će Volfzburg da ugosti Lil.

Vukovima je smena Marka van Bomela, odnosno angažman Florijana Kohfelta donela pozitivnu reakciju. Vezali su tri pobede, nad Bajer Leverkuzenom (2:0), Salcburgom (2:1) i Augzburgom (1:0), a zatim su prošle subote odigrali 2:2 sa Arminijom u Bilefeldu. Na papiru možda izgleda da je to kiks, ali Volfzburg je na tom meču uspeo da nadoknadi dva gola zaostatka, tako da može da bude zadovoljan.

Golman nemačkog tima Koen Kastels zarazio se koronavirusom, uprkos tome što je primio dve doze vakcine protiv njega. Zato je morao da ostane kući, a među stative će iskusni Pavao Pervan, prvi put ove sezone. Austrijski golman rođen u Livnu (Bosna i Hercegovina) poslednji put je na takmičarskom meču branio u maju u Bundesligi protiv Majnca (2:3).

21.00: (2,60) Lil (3,30) Salcburg (2,90)

Najveća pretnja po Sevilju biće Lukas Nmeča. Mladi napadač je eksplodirao od dolaska Kohfelta na klupu, dao je po gol na poslednjih pet mečeva.

Andalužanima zato nedostaju oni najiskusniji. Povređeni su redom En Nesiri, Erik Lamela i Hesus Navas, tako da niko od njih neće moći da pomogne domaćinu večeras.

U Francuskoj će podmlađeni Salcburg pobedom obezbediti osminu finala, bez obzira na rezultat u drugoj grupi. Austrijancima bi verovanto i bod bio po meri, mada bi onda u poslednjem kolu morali da overe prolaz.

U Lilu će biti bez najiskusnijeg igrača, Zlatka Junuzovića, kao i skupo plaćenog defanzivca Kamila Pjatkovskog. Obojica su povređeni.


tagovi

Liga šampionaRed Bul SalcburgSalcburgSeviljaVolfsburgLil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara