Navijači Dinama (©AFP)
Navijači Dinama (©AFP)

Drezden za spas, Arminija za elitu

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.06.20. | 13:59

Dinamo do kraja prvenstva očekuju četiri meča, tri u narednih nedelju dana, u kojima će pokušati da izbori opstanak iako situacija nije nimalo izgledna

U Drezdenu je dogorelo do nokata. Poraz od Hamburga, uz trijumf Vena nad Holštajn Kilom znači da se Dinamo nalazi u gotovo bezizlaznoj situaciji. Sve staje u narednih sedam dana. Tri utakmice, potom krajem meseca i četvrta. A prva – protiv lidera Arminije (20.30). Gde će na tom putu klub iz Drezdena završiti i dalje je nepoznanica, mada se može naslutiti.

Izabrane vesti

Međutim, uz pristup koji su imali protiv Dinosaurusa, uz zalaganje i organizovanu odbranu i malo više sreće ništa nije nemoguće. Uostalom, ni ekipa iz Bilefelda ne blista po povratku. Pet utakmica i samo jedan trijumf. Da su Hamburg i Štutgart manje “poklanjali” bodove, promocija u elitu sada bi se dovodila u pitanje. Ovako, u slučaju da večeras pobedi, Arminija bi praktično, ne i matematički, mogla da obezbedi povratak u Bundesligu.

Tada bi samo čudo moglo Plave da zaustavi na putu ka višem rangu, jer bi, ako trijumfuju večeras, imali devet bodova više od trećeplasiranog Štutgarta i 14 pogodaka bolju gol razliku, tri kola pre kraja šampionata.

Dinamo zna šta mu je činiti. Već u narednom kolu gostuje Holštajn Kilu koji je u seriji od četiri meča bez trijumfa, potom ide na noge Sandhauzenu koji je praktično obezbedio opstanak i za kraj dočekuje Osnabrik, direktnog rivala u borbi za opstanak u odlučujućog utakmici. Ali da bi bilo šta rešavao u poslednjem kolu, moraće pre toga da sakupi određen broj bodova. Težak, ali ne i neizvodljiv zadatak. 

Pogledajte MOZZART NJUZZ, vaš prozor u svet sporta...

CVAJTA – 28. KOLO (zaostala utakmica)

Ponedeljak

20.30: (1,50) Arminija Bilefeld (4,20) Dinamo Drezden (6,75)



tagovi

CvajtaBundesliga 2Arminija BilefeldDinamo Drezden

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara