Fudbaleri Korone (©Shutterstock)
Fudbaleri Korone (©Shutterstock)

Druga liga Poljske u znaku Korone

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.09.21. | 13:03

Tim iz Kjelcea pobedio na svih šest mečeva ove sezone, a večeras na premijeri 7. kola dočekuje Mjeđ iz Legnice

Trenutni klub - Korona. Bivši klub - Legnica Mjeđ. Rešenje - Dominik Novak. Ovaj 49-godišnji trener večeras će da predvodi lidera druge lige Poljske protiv bivšeg tima, u sklopu premijere 7. kola prvenstva (20.30).

Dominik Novak neće lako zaboraviti period u Mjeđu. Otišao je iz kluba pred kraj pretprošle sezone, kada mu nije bilo dozvoljeno da ostane do kraja kampanje, te je bez stresa posmatrao neuspešan pokušaj Legnice da se kroz plej-of izbori za promociju u Ekstraklasu. A upravo je Novak uveo Mjeđ u najjače društvo Poljske u sezoni 2018/19, prvi put u istoriji.

Izabrane vesti

20.30: (2,95) Korona (3,10) Legnica (2,40)

Prvi naredni posao dobio je u Koroni, u vreme kada je tim iz Kjelcea ispao iz najvišeg ranga. Početak je bio težak. Izgubio je pet od prvih šest mečeva. Ali, bio je to samo put ka uspehu. Korona je završila na 12. mestu prošle sezone, a Novak je počeo da gradi pobednički tim. Epilog, Korona u tekućoj kampanji su pobede u svim utakmicama tekuće sezone.

U taboru zlatno-crvenih već se priča o velikom povratku u Ekstraklasu. Šest utakmica i šest pobeda, uz odličan bilans golova 10:2 odličan je šlagvort za povratak u ligu iz koje je ispao 2020. godine posle 11 sezona u najvišem rangu.

Ovog vikenda videćemo samo pet utakmica u 7. kolu Lige 1. Dueli u Katovicama, Polkovicama i Tihiju su odložene zbog poziva igrača u reprezentacije. U Nepolomicama su u toku radovi na renoviranju kako bi se stadion pripremio za VAR sistem, pa će utisaka biti daleko manje nego inače.

Ipak, na samom početku imaćemo izvanredan meč, i jedan od derbija runde. Lider će se suočiti sa trećim timom na tabeli, a oba sastava su jedine neporažene ekipe ove sezone. Korona u prima samo 0,3 gola po utakmici, dok Mjeđ iza sebe ima niz od devet zvaničnih mečeva bez neuspeha i želeće da produže seriju. U prethodnoj sezoni večerašnji rivali su dva puta remizirali.



tagovi

Poljska 2KoronaMjeđ Legnica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara