Slavlje fudbalera Leona (©AFP)
Slavlje fudbalera Leona (©AFP)

Drugu rundu meksičke trilogije dobio Leon: Tigres nokautiran, vrhunac u četvrtak na istom mestu

Vreme čitanja: 1min | pon. 01.05.23. | 05:09

Osveta sa kamatom, sada ostaje još revanš duel polufinala Konkakaf Lige šampiona

Dueli Leona i Tigresa pretvorio se u pravu meksičku trilogiju. Pet dana posle susreta u Montereju gde je Tigres slavio sa 2:1 na startu polufinala Konkakaf Lige šampiona, Leon je uzvratio udarac i pred svojim navijačima nokautirao protivnika rezultatom 3:0 (2:0) u ligaškom susretu. Vrhunac će biti u noći između srede i četvrtka, kada će Leon na istom mestu ugostiti Tigres u pokušaju da nadoknadi gol zaostatka iz prve utakmice.

Leon je manje-više ceo posao odradio u prvih 45 minuta, kada su Hose Alvarado i Brajan Rubio probili led i zakucali rivala, da bi igrači Nikolasa Larkamona pobedu overili pogotkom Ektora Gevare u 67. minutu.

Izabrane vesti

Za razliku od meča na međunarodnoj sceni, Leon je ovog puta koristio šanse i izbušio mrežu Tigresa koji je pokušao da bude konkurentan i preti, ali nijedan od 15 udaraca ka golu nije išao u okvir...

Larkamonova ekipa je na pravi način završila prvi deo takmičenja u Klausuri, mada su samo dva boda falila da umesto plej-ofa ode direktno u četvrtfinale. Da nije doživeo toliki pad u poslednja četiri kola gde je nanizao tri remija i poraz, sigurno bi Leon bio među četiri najbolja i čekao rezultate doigravanja. Ovako, bez prednosti domaćeg terena moraće po titulu, odnosno prvo do prolaza u završnicu takmičenja.



tagovi

LeonTigresMeksiko 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara