"Žunior Kabananga protiv Slavije iz Praga"
"Žunior Kabananga protiv Slavije iz Praga"

Državni projekat bez poraza četiri meseca

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.10.17. | 09:00

Zbog međunarodnih izazova i zgusnutog rasporeda Astana je odigrala tri meča manje od konkurenata, pa će danas odmeriti snage sa Šahtjorom u Karagandiju, u okviru zaostalog susreta 25. kola nacionalnog prvenstva

Žunior Kabananga protiv Slavije iz Praga

Možda Kairat poslednjih sezona ulaže najviše, ali Astana je gazda u Kazahstanu. Tim osnovan 2009. godine, pod vlasništvom je državne kompanije vredne čak 78 milijardi dolara, pa mu nije dugo trebalo da dosegne vrh. U Srbiji bi rekli da je državni projekat ili bankomat. Već 2010. u vitrine je stigao pehar kupa, a od 2014. godine i dolaska na kormilo Stanimira Stoilova, bugarskog trenera, plavo-žuti su šampioni. U međuvremenu Astana je bila učesnik grupne faze Lige šampiona, a potom i dva puta Lige Evrope. Upravo zbog međunarodnih izazova i zgusnutog rasporeda izabranici Stoilova odigrali su tri meča manje od konkurenata, pa će danas odmeriti snage sa Šahtjorom u Karagandiju, u okviru zaostalog susreta 25. kola nacionalnog prvenstva.

Izabrane vesti

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 12:00 4246 KAZ 1 Karagandy - Astana kmb 2&2-3 (-) 2,15

Astana, uz pomenuta tri susreta manje, zaostaje dva boda u odnosu na lidera Kairat, ali ima realnu šansu da uz maksimalan učinak preuzme čelnu poziciju pred finalna tri prvenstvena meča. Žunior Kabananga sa 15 i Patrik Tvumasi sa 11 golova najbolji su napadački tandem u ligi, a uz efikasnog vezistu Srđana Grahovca očekuje se da proradi i Đorđe Despotović, nekadašnji ofanzivac Crvene zvezde i Kairata. Poslednji poraz u šampionatu Astana je doživela krajem maja, a od tada sporadično ume da pokloni bod. Kao što je bio slučaj pre deset dana na gostovanju Tobolu, koji je iskoristio umor rivala usled okršaja sa praškom Slavijom. Sada, posle deset dana pauze, puleni bugarskog stratega u dobrom raspoloženju iščekuju nastavak takmičenja.

Šahtjor je sakupio dvostruko manje bodova od Astane, tim postiže prosečno gol po meču, a najistaknutiji su srpski internacionalci Milan Stojanović sa pet i Marko Stanojević sa četiri gola. Sastav iz Karagandija još nije teoretski osigurao opstanak, međutim četiri boda je daleko od mesta koje vodi u doigravanje, a pritom ima dva meča manje. Vremena za popravni ima na pretek.

Nije poznato da li su Šahtjor Karagandi i Astana u zategnutim odnosima, ali njihovi dvoboji poslednjih godina ne okončavaju se remijem. Ovi timovi podelili su bodove dva puta na protekla 23 okršaja, a Astana je slavila na 15 utakmica.

KAZAHSTAN 1 - ZAOSTALI MEČ 25. KOLA

Sreda
12.00: Šahtjor Karagandi (5,80) Astana (1,20)

* kvote su podložne promenama

(FOTO: Action Images)


tagovi

Astanabet analizaKazahstanŠahtjor Karagandisportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara