Kenan Karaman slavi gol (©Reuters)
Kenan Karaman slavi gol (©Reuters)

Dubioza kolektiv iz Gelzenkirhena (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 27.05.20. | 22:21

Hofenhajm upisao prvi trijumf po povratku na teren, Majnc i Union bratski, baš kao i Paderborn i Augzburg

Loš, gori, Šalke! Dubioza kolektiv iz Gelzenkirhena ne zna gde udara i to će mu se ozbiljno obiti o glavu. Šalke je potpuno izgubio sve konce i u eri postkorone izgleda daleko najlošije od svih klubova Bundeslige. Na desetom meču Šalkeu je ovo šesti poraz, treći uzastopni...

Posle gaženja od strane Dortmunda i Augzburga, odnosno sedam primljenih golova iz dve utakmice, Šalke je danas položio oružje i na gostovanju u Dizeldorfu, gde je Fortuna na kraju slavila sa 2:1, iako je morala da juri gol zaostatka.

Izabrane vesti

To samo govori još više u prilog tome koliko je Šalke izgubio kompas. Šta se desilo sa Kraljevskim klubom iz Gelzenkirhena, to verovatno niko ne zna. Ni gol prednosti, tačnije pogodak Vestona Mekenija iz 53. minuta nije bio dovoljan da se uzme ni taj jedan bod i tako konačno zaustavi slobodan pad. Sve je palo u vodu u samo pet minuta razmaka...

Fortunin blickrig šokirao je Šalke i bacio ga na kolena! Sve je počelo samo deset minuta pošto je Mekeni probio led. Prvo je Ruven Henings načeo, a onda Kenan Karaman dokrajčio goste koji i dalje nisu uzeli ni bod otkako se fudbal vratio na veliku scenu.

Jurio je Šalke silovito do kraja susreta da napravi nešto konkretno i makar poravna rezultat, ali i pored toga što je na satu ostalo više od 20 minuta, Fortuna je ostvarila zlatnu pobedu i posle dva nerešena ishoda napravila veliki korak napred ka begu sa dna.

Od sigurne zone sada je deli samo jedan bod, koji je Majnc uzeo na gostovanju Unionu u Berlinu – 1:1.

Što se golova tiče, sve je bilo zaokruženo u pola sata igre. Majnc je poveo zahvaljujući Boteu Bakuu u 13. minutu, da bi samo 20 minuta kasnije Ingvartsen postavio konačni rezultat. Samo nekoliko trenutaka potom Union je ostao sa igračem manje pošto je Robert Andrič za kratko vreme zaradio dva žuta kartona, ali to Majncu nije pomoglo da uzme ceo plen.

Hofenhajm je ostvario prvi trijumf u eri po završetku pandemije, a stradao je Keln sa 3:1 (1:0). Sve je počelo ranim golom Kristofa Baumgartnera, a pre nego što je i drugi put pogodio metu, jedan gol mu je poništen. Ipak, Baumgartner je uspeo da se ispravi na samom startu drugog poluvremena, da bi onda bio i asistent Stevenu Cuberu samo dva minuta kasnije. Gol utehe za Keln postigao je Florijan Kajncu 60. minutu, dok je Mark Ut desetak minuta zatim propustio idealnu priliku da unese dramu u susret pošto mu je Oliver Bauman odbranio udarac sa kreča!

NEMAČKA 1 - 28. KOLO

Utorak

Borusija Dortmund - Bajern Minhen 0:1 (0:1)

/Kimih 44/

Ajntraht - Frajburg 3:3 (1:1)

/Silva 35, Kamada 80, Čendler 83 - Grifo 28, Petersen 68, Heler 70/

Leverkuzen - Volfzburg 1:4 (0:1)

/Baumgartlinger 85 - Pongračić 43, 75, Arnold 64, Stefen 68/

Verder - Menhengladbah 0:0

Sreda

Lajpcig - Herta 2:2 (1:1)

/Klosterman 24, Šik 68 – Grujić 9, Šik 82 penal/

Augzburg – Paderbon 0:0

Fortuna Dizeldorf – Šalke 2:1

/Henings 63, Karaman 68 – Mekeni 53/

Hofenhajm – Keln 3:1 (1:0)

/Baumgartner 11, 46, Cuber 48 – Kajnc 60/

Union Berlin – Majnc 1:1 (1:1)

/Ingvartsen 33 – Baku 13/



tagovi

Veston MekeniRuven Henings

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara