Fudbaleri Dubočice (©Starsport)
Fudbaleri Dubočice (©Starsport)

Dubočica je još zelena za Mozzart Bet Superligu, ali u drugom rangu je u sjajnoj seriji

Vreme čitanja: 3min | uto. 21.11.23. | 11:52

Leskovčani su vezali osam mečeva bez poraza u Mozzart Bet Prvoj ligi, a taj niz će probati da nastave ovog utorka (15.00) kod kuće protiv Smedereva, direktnog konkurenta u borbi za drugo mesto na tabeli

Fudbaleri Dubočice su se dovoljno odmarali, vreme je da nastave pohod ka plasmanu u Mozzart Bet Superligu Srbije. Zaostaju dva meča za većinom konkurenata, oba će odigrati kod kuće, a ako upišu pobede probiće se na drugo mesto na tabeli. Za početak, Leskovčanima je važno da ostvare cilj protiv Smedereva, ovog utorka od 15 časova.

Reč je o jednoj od dve odložene utakmice 9. kola. Prvobitno je celo to kolo odloženo zbog dana žalosti u Srbiji, potom se odigralo prošle nedelje, ali Dubočica je morala opet da pomera za nekoliko dana. Teren na njenom stadionu je morao da se sačuva za susret Srbije i Bugarske (2:2) u poslednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Ovog utorka, od 13.00, odigraće se i meč Radničkog sa Novog Beograda i novosadske Mladosti.

Izabrane vesti

Što se tiče Dubočice, ona je poslednji takmičarski meč odigrala još 5. novembra, pre više od dve nedelje. Morala je da odloži svoje utakmice prvo zbog Čukaričkog, kojem takođe „iznajmljuje“ teren za Ligu konferencije, a zatim i zbog reprezentacije.

U međuvremenu su Leskovčani odigrali jedan prijateljski meč, protiv Napretka u Kruševcu 17. novembra, poraženi su od superligaša glatko sa 4:0. Taman da se malo vrate izabranici Dejana Čelara na zemlju, da ne polete posle serije dobrih rezultata u prvenstvu.


15.00: (2,05) Dubočica (3,05) Smederevo (3,80)


Naime, Dubočica je pre odlaska na prinudnu pauzu nanizala osam utakmica bez poraza, a u poslednjih pet kola je osvojila 13 od mogućih 15 bodova. Zanimljivo, u tom periodu nije primila nijedan gol, sa po 1:0 su savladani OFK Vršac, Mačva, Sloboda i Jedinstvo, dok je protiv Metalca u Gornjem Milanovcu ostalo 0:0.

Susret sa Napretkom pokazao je koliko je Dubočica još uvek daleko od nivoa neophodnog za Mozzart Bet Superligu, to je nešto na čemu će Čelar i njegov stručni štab morati da rade u narednim mesecima. Pogotovo jer su Čarapani prilično lako rešili pitanje pobednika, golovima Đorđa Jovanovića (dva), Dušana Stoiljkovića i Slobodana Stanojlovića u prvom poluvremenu.

Poslednji tim u Mozzart Bet Prvoj ligi koji je dao Dubočici više od jednog gola na utakmici bio je lider OFK Beograd. Još 3. septembra su Romantičari slavili u Leskovcu sa 5:3. To je, rezultatski gledano, ujedno bio poslednji meč Dubočice koji je odigrala „spuštenog garda“. Od tada, na svakoj od narednih devet utakmica u prvenstvu došla je igra UG0-2. Kvota u Mozzartu na to da ni danas nećemo videti više od dva gola je 1,47.

Što se tiče Smedereva, on je trenutno treći na tabeli, sa dva poena više (i odigranom utakmicom više) od današnjeg rivala. Oklopnici su u lošoj formi, vezali su četiri prvenstvene utakmice bez pobede sve do prošlog kola, kada su posle preokreta kao gosti savladali Inđiju sa 2:1.


MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE – ZAOSTALE UTAKMICE 9. KOLA

Utorak

13.00: (2,85) Radnički Novi Beograd (2,95) Mladost GAT (2,55)

15.00: (2,05) Dubočica (3,05) Smederevo (3,80)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Mozzart Bet Prva liga SrbijePrva liga SrbijeDubočicaSmederevo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara