Roj Hodžson (©Reuters)
Roj Hodžson (©Reuters)

Duel davljenika: Votfordov spasilac je Hodžson, debi Veghorsta za Barnli

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.02.22. | 11:34

Premijer liga: Barnli dočekuje posrnule Stršljenove u zaostalom meču 17. kola

Votford je klub koji je poznat po čestim smenama trenera. Italijan Klaudio Ranijeri samo se dva meseca zadržao na klupi Stršljenova. Poraz od Noriča krajem prošlog meseca značio je odlazak bivšeg menadžera šampionskog Lestera. Ulogu spasioca ima Roj Hodžson, vremeši 74-godišnji stručnjak. Činilo se da je letos završio karijeru posle odlaska iz Kristal Palasa, ali je pre desetak dana preuzeo kormilo prošlogodišnjeg člana Čempionšipa, Votforda.

Hodžson će danas (19.00) imati debi u Barnliju u zaostalom meču 17. kola Premijer lige. Oba tima su davljenici u najboljem društvu engleskog fudbala. Radi se o klubovima koji su bez pobede već devet utakmica. Crna serije Stršljenova je počela 28. novembra i poraza od Lestera sa 4:2. Pre toga je razbijen Mančester junajted, što je značio otkaz za Norvežanina Ole Gunara Solskjera.

Izabrane vesti

Barnlijevo veliko zimsko pojačanje je Vut Veghorst, Holanđanin koji je stigao iz Volfsburga za skoro 14 miliona evra. On je postigao šest golova za Vukove na 18 utakmica u Bundesligi, a menadžer Šon Dajš veruje da će to biti pravi potez u borbi za opstanak. Visok je 197 centimetara i mogao bi da mu prija stil fudbala na Ostrvu.

19.00: (2,30) Barnli (3,25) Votford (3,50)

Za domaćina će igrati i Maksvel Korne koji se vratio sa Kupa afričkih nacija. Verovatno će početi meč s klupe za rezerve. Zbog suspenzije van stoja je Džoš Braunhil.

Votford će biti jači za trojicu igrača koji su bili na Kupu afričkih nacija, a to su Nigerijac Viljan Trust Ekong i dvojica Marokanaca Adam Masina i Imran Luza. Zbog kartona je van tim Emanuel Dejvis. Stršljenovi teško igraju protiv Barnlija u gostima. Dobili su samo jednom na 12 utakmica. Zanimljivo, ovo je prvi meč čete Šona Dajša na svom terenu u Premijer ligi posle 55 dana, od remija bez golova sa Vest Hemom 12. decembra.

Barnli nije primio gol od današnjeg rivala na poslednje tri utakmice u Premijer ligi. Ima dva trijumfa i remi. Na dva od tri prethodna odmeravanja snaga ovih timova bio je tip 0-1. Kvota u Mozzartu da će danas da bude tip 0-1 je 2,80.

PREMIJER LIGA – ZAOSTALI MEČ 17. KOLA

Subota

19.00: (2,30) Barnli (3,25) Votford (3,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer ligavotfordBarnli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara