Fudbaleri Šamroka su igrali prošle sezone protiv Milana (©Reuters)
Fudbaleri Šamroka su igrali prošle sezone protiv Milana (©Reuters)

Duel najtrofejnijih u Republici Irskoj: Samo Dandok ume sa Šamrokom

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.05.21. | 12:52

Derbi meč 12. kola Premijer divizije igra se od 20.45 na stadionu Orijel park

Dandok je trenutno fudbalski klub sa najviše osvojenih trofeja u prvenstvu Republike Irske, osam. Šamrok ima dva manje, a na dobrom je putu da prepolovi razliku ove godine. Krupan korak mogao bi da napravi u petak od 20.45, kada će gostovati Dandoku na Orijel parku.

Šamrok je navijačima Partizana zauvek ostao u ružnom sećanju zbog one eliminacije iz kvalifikacija za Ligu Evrope. Tada je, baš kao sada, na klupi crno-belih sedeo Aleksandar Stanojević. I tada je Šamrok osvojio titulu.

Izabrane vesti

20.45: (3,30) Dandok (3,10) Šamrok (2,20)

Sada zeleno-beli imaju pet bodova više od drugoplasiranog Sligo Roversa i još uvek ne znaju za poraz. Pobedili su osam puta, a seriju od sedam vezanih trijumfa prekinuli su u prošlom kolu remijem sa Deri Sitijem (1:1).

Dandok sa druge strane igra užasnu sezonu. Nije uspeo da ponovi uspehe iz prošle godine, kada je igrao u grupnoj fazi Lige Evrope. U prvih 11 kola je ostvario samo dva trijumfa, uz njih i pet remija. Bliži je zoni ispadanja nego tituli.

Činilo se da su izabranici Stivena Mekonela, koji su ostali zimus bez Stefana Čolovića (prešao u Čukarički), uhvatili ritam krajem aprila. Međutim, usledila je nova serija loših rezultata i u poslednja tri kola su osvojili samo dva boda.

Šamrok i Dandok su se u poslednjih godinu i po dana sastajali pet puta, od čega tri u prvenstvu. Te duele dobili su Roversi, a Dandok je zato slavio u kup takmičenjima. U decembru je u finalu Kupa Republike Irske trijumfovao posle produžetaka sa 4:2, a zatim je u Superkupu u martu bio bolji od Šamroka posle jedanaesteraca. To su ujedno bili i poslednji porazi koje je Šamrok pretrpeo, pre toga je uspeo da ga savlada samo još Milan (2:0), u septembru u kvalifikacijama za Ligu Evrope, golovima Zlatana Ibrahimovića i Hakana Čalhanoglua. Pre Rosonera, pobedu nad Šamrokom ostvario je ponovo Dandok, u septembru 2019. godine.


tagovi

Irska 1ŠamrokDandokDandalk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara