Duljaj (©Starsport)
Duljaj (©Starsport)

Duljaj: Ime Partizan je simbol za borbu, ne odustajemo od titule

Vreme čitanja: 3min | sub. 16.03.24. | 11:32

„Ali sam pre sezone rekao da su ciljevi evropska karta i perspektiva kluba“, poručuje Igor Duljaj

Skliznuo je Partizan sa prvog mesta na tabeli. Pre dve godine je Napredak u Humskoj sapleo crno-bele, skinuo ih sa prve pozicije na tabeli i oni se do kraja sezone više na nju nisu vratili.

Napredak je i u sredu svrgnuo Partizan sa čela kolone Mozzart Bet Superlige i mnogi su već sada otpisali Parni valjak, proklamovali da više nema šansi da se domogne titule, iako je na „minus dva“ u odnosu na Crvenu zvezdu.

Izabrane vesti

Uoči teškog sutrašnjeg gostovanja u Lučanima (13.30) trener Partizana Igor Duljaj je poručio da tim neće odustati od borbe za prvo mesto. Iako osvajanje šampionskog pehara nikada nije obećao.

„Bili smo i jesenas prvi, pa drugi, pa ponovo prvi, ali nikada nismo pričali o tome. Stojimo iza toga da je svaka sledeća utakmica najvažnija, jer može tri boda da vam donese ili odnese. Evropska karta i perspektiva Partizana – to su ciljevi. Ne odustajemo od borbe za prvo mesto, ali ja kao trener nisam obećavao da moramo da osvojimo titulu. Ali, to ne znači da se nećemo boriti. Samo ime Partizan je simbol za borbu“, poručio je Duljaj uoči puta za Lučane.

Ponovio je trener Partizana da se i dalje drži kursa koji je obeležio kao imperativ pre početka sezone.

„Mnogo puta sam rekao da nije važno ko je prvi, nego ko će prvi da prođe kroz cilj. Oduvek sam želeo da se borimo za evropsku kartu i da Partizan ima igrače u bliskoj budućnosti koji mogu da donesu profit klubu. Izuzetno je važno šta vi kao trener ostavljate iza sebe kada jednog dana odete. Marković, Kovačević, Severina, Goh, Baždar, Saldanja... Partizan ima ekipu. Znam šta želim, gde da idem i šta tačno hoću da napravim od crno-belih: sportska priča, fer-plej i da idemo u ispravnom pravcu. A, ja znam koji je taj pravac“.

Što se tiče utakmice sa Napretkom, za Duljaja i ekipu to je već daleka prošlost.

„Uvek kada se doživi neuspeh, naravno da nije prijatno. Ali, ta utakmice je što se moje ekipe tiče završena, stavili smo tačku. Ne vraćamo se nazad. Imao sam razgovor sa igračima, rekao sam im da osim rezultata nemam šta da im zamerim“.

Raduje se Duljaj što i pored gubitka prvog mesta, publika je njega i ekipu ispratila iz Humske žestokim aplauzom. A, navijači spremaju „mobilizaciju“ za put u Lučane.

„Običnog navijača ne možete da prevarite, oni prepoznaju kada ekipa da maksimum. Čestitao sam Napretku na osvojenim bodovima, mi smo izgubili, nema kuknjave. Nekada vas sreća ne posluži, ali važno je da se vidi htenja. Za nas ništa nije gotovo, imamo svoj put, pravac, znamo šta hoćemo. Mi imamo veću nego ikada podršku navijača u gostima. Očekujem ih i sada. Drago mi je što su prepoznali da se ovaj tim bori, da igra sa ogromnom željom. Identifikovali su se jedni s drugima“.

Jedino što crno-bele „žulja“ u prolećnom delu sezone je – suđenje.

„Nama je Napredak odao priznanje samom činjenicom da je izašao na teren u najjačem sastavu. To je dokaz da nas protivnici poštuju. Mnogo puta sam rekao: mi ne tražimo pažnju, nego samo poštovanje. Ali, ostajem pri stavu da suđenje neću da komentarišem“, poručio je Igor Duljaj.



tagovi

FK PartizanIgor DuljajMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara